Header: La Marfà

La Marfà

Residències internacionals 2023-2024 grups | La Marfà

Residències internacionals 2023-2024

Mediterranean Bagpipes Company

Aquesta formació uneix musicalment tres regions de la Mediterrània (Catalunya, Itàlia i Turquia) mitjançant els instruments de la família de les cornamuses de cada zona: el sac de gemecs català (amb Francesc Sans), la zampogna italiana (amb Christian di Fiore) i el tulum turc (amb Filiz Ilkay). 

La proposta s'emmarca en la celebració dels 40 anys de recuperació del sac de gemecs a Catalunya i és una coproducció de la Fira Mediterrània de Manresa i el Festival Cornamusam.

Nel·lo & Corcoran

El saxofonista Dani Nel·lo i el guitarrista londinenc Chris Corcorcan van coincidir l’any 2019 acompanyant Mike Sanchez, una de les figures més notables del Rhythm & Blues europeu. La connexió musical va ser immediata. Corcoran veu de les músiques d'arrel afroamericanes, recull l'energia dels guitarristes de mitjans del segle XX i les porta fins a l'actualitat. Nel·lo per la seva part juga amb els mateixos paràmetres estilístics amb el seu saxo i segueix la tradició dels saxofonistes més viscerals del R&B, el R&R i el Soul.

La visió d'aquests estils des d’Europa ha aportat noves maneres de fer i noves maneres d'interpretar. La trobada entre els dos instrumentistes i el seu imaginari en comú busca un espai nou d’intersecció en la música instrumental.

Talal Fayad & Oriol Marés

Talal Fayad és un intèrpret d’ud àrab i turc de Síria, i Oriol Marès és un clarinetista de jazz llatí de Girona. Junts, reuneixen algunes de les seves composicions i arranjaments per mostrar una nova dimensió, formada per la fusió de les diferències entre els seus orígens musicals i culturals. 

A través d'aquest viatge han trobat un terreny artístic comú en el qual tots dos tenen el repte de ser creatius.