Header: La Marfà

La Marfà

Residències internacionals 2022-2023 grups | La Marfà

Residències internacionals 2022-2023

Tasto Solo

Guillermo Pérez, Anne-Kathryn Olsen, Angélique Mauillon i Pau Marcos

Sota el regnat de Joan I d’Aragó (1350-1396), la Casa Reial Catalano-Aragonesa va acollir bona part dels músics més cèlebres de la segona meitat del segle XIV, vinguts d’arreu d’Europa. La cort del monarca esdevé així un dels principals promotors de la música d’avantguarda del seu temps, lloc de trobada de ministrers virtuosos i de compositors de gran renom.

Amb una formació íntima, composata per quatre músics, Tasto Solo presenta el treball Ars Subtilior a la Corona d’Aragó, una obra que proposa la redescoberta d’aquest moment artístic, poc conegut de la història de Catalunya, a través dels repertoris conservats en manuscrits medievals i en les cartes de Joan I conservades a l’Arxiu de la Corona.

Residència en col·laboració amb la Casa de Cultura de la Diputació de Girona.

Hugo Arán, Márcio Faraco i Marco Oliveira

Cada Um Canta Uma reuneix als artistes Hugo Arán, Márcio Faraco i Marco Oliveira, tres compositors i guitarristes que han estat estretament lligats a la música mediterrània, brasilera i portuguesa. Amb l'herència de la guitarra espanyola com a denominador comú i punt de partida, aquest trio s’uneix per crear un repertori que fusiona les seves identitats musicals i dóna lloc a un triangle de cultures, amb un concert que viatja per les melodies, ritmes i singularitats dels països dels tres autors.

Manel Ribera

Manel Ribera, Fix Nicolet, Andrea Peirón

El compositor Manel Ribera presenta Variacions sobre el Llibre Vermell de Montserrat, una obra per a violoncel i guitarra. Interpretat pel guitarrista francès Fix Nicolet i la violoncel·lista catalana Andrea Peirón, l’artista navega pel passat amb el Llibre Vermell de Montserrat com a font d’inspiració, i crea un treball basat en la contemporaneïtat descontextualitzada, imbricada en una nova complexitat instrumental al límit de les possibilitats, i eixamplada amb la creació de múltiples tècniques esteses per als instrumentistes.