Header: La Marfà

La Marfà

Ruta de navegació

Residències internacionals | Espai Marfà

Residències internacionals

En el marc del Programa de suport a la creació de La Marfà

Convocatòria 2020

Ja s'ha publicat la resolució definitiva de la convocatòria 2020.

Aquest any 2020, i amb la voluntat de facilitar la internacionalització dels artistes catalans, La Marfà està treballant un nou programa de Residències internacionals de creació musical. Aquests ajuts, en format de beques, estaran destinats a nous projectes que suposin la col·laboració entre músics que resideixen a diferents regions o països. S’accepten propostes inèdites i no estrenades de qualsevol estil de música, projectes que impliquen mobilitat artística i que necessiten desenvolupar un procés creatiu internacional en format de residència. 

La beca consisteix en la cessió d’espais i en un ajut per finançar una estada de creació de cinc dies de durada a La Marfà - Centre de Creació Musical. A partir de l’import atorgat, els beneficiaris seran els responsables de coordinar els detalls de la residència, com ara desplaçaments, allotjament, manutenció, etc... Les dates de la residència es decidiran de mutu acord amb els responsables de La Marfà - Centre de Creació Musical en funció del calendari d’activitats del centre. 

Durant les properes setmanes es faran públiques les bases i la convocatòria que regiran aquest programa. La primera edició es convocarà al llarg del primer semestre 2020 i estarà destinada a  projectes de residència que tinguin lloc entre el setembre del 2020 i el juny del 2021. Les aportacions variaran en funció de les caracteristiques de cada projecte i no podran excedir els 6.000 euros.

PROVA PILOT – Trio Prats / Su / Chojnacki

Entre els dies 21 i 25 d’octubre de 2019 va tenir lloc una primera residència internacional, com a prova pilot d’aquest projecte, a càrrec del Trio Yuhan Su (Taiwan) / Zbigniew Chojnacki (Polònia) / Ramon Prats (Catalunya). Liderats per baterista banyolí Ramon Prats, aquest inusual trio de bateria, vibràfon i acordió iniciarà un projecte de creació internacional pels terrenys de l’experimentació i el jazz contemporani. El projecte ja compta amb el suport de l’Institut Ramon Llull, el Mercat de Música Viva de Vic, el Taipei Cultural Centre de Nova York i la col·laboració de l’Ajuntament d’Olot i l’Auditori de Girona.