Header: Oficina Municipal d'Habitatge (OMH)

Oficina Municipal d'Habitatge (OMH)

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L’urbanisme, la mobilitat, l’acció climàtica i l’habitatge, eixos destacats del primer any i mig de l’Àrea de Transició Ecològica i Transformació Urbana

La pacificació dels entorns escolars, l’ampliació del parc d’habitatge públic o l’execució de projectes finançats amb Next Generation són algunes de les iniciatives que s’han portat a terme. Avui la tinenta d’alcaldia Cristina Andreu Displàs participarà en l’últim ple de l’Ajuntament després d’anunciar que deixaria el càrrec per motius de salut

Imatge de la roda de premsa de balanç d’aquest matí

La tinenta d’alcaldia i regidor de Transició Ecològica i Transformació Urbana de l’Ajuntament de Girona, Cristina Andreu Displàs, ha fet balanç del primer any i mig del departament. Els eixos principals en què s’ha centrat el seu mandat han estat la mobilitat, l’habitatge, l’acció climàtica i els projectes urbanístics.

Durant aquest primer any i mig de govern, hem seguit el full de ruta que teníem marcat, amb una sèrie de prioritats de ciutat per tirar endavant i hem reprès projectes estratègics que havien quedat aturats. Hem pogut començar a donar resposta al que ens havien confiat els veïns i veïnes de Girona”, ha remarcat la regidora Cristina Andreu.

En un primer eix d’actuacions, relacionat amb l’urbanisme, cal destacar que s’ha accelerat el compliment dels projectes finançats amb fons Next Generation, com la reforma de l’antiga Central del Molí, que ja s’ha inaugurat, o la Casa de la Tecnologia. A més, s’ha pogut iniciar tot el que planejament per fer possible el nou Campus de Salut del Trueta.

En segon lloc, pel que fa a la mobilitat, cal subratllar l’aposta per la pacificació dels entorns escolars –escoles Joan Bruguera, Marta Marta i Cassià Costal i, properament, Àgora- i d’espais com la plaça de Catalunya, on es va fer una prova pilot sense cotxes durant dos mesos.

Pacificar és també anar conquerint espais que fins ara han estat ocupats pel vehicle privat. Per això, hem anat donant prioritat a la bici i al bus urbà”, ha afegit la regidora Cristina Andreu, que ha fet referència en aquest aspecte a les nou noves estacions de Girocleta que s’han posat en marxa, a l’augment de les freqüències del bus o a la millora de la connexió amb Salt i Vilablareix. També s’està estudiant portar a terme accions tàctiques en matèria de mobilitat en zones com el carrer de Barcelona o el carrer de la Creu. 

Pel que fa a l’estratègia d’acció climàtica, s’ha posat èmfasi en la connexió de la ciutat amb el seu entorn natural, amb el desenvolupament de projectes com el GiroNat, el Menja’t Girona o La Vora, i en el compromís d’avançar cap a la creació de comunitats energètiques i cap a la generació d’energia neta i cooperativa a la ciutat.

Per últim, el quart eix sobre el qual s’ha incidit ha estat l’habitatge. Des de l’Ajuntament s’ha cedit pràcticament tot el sòl municipal disponible per poder tirar endavant promocions d’habitatge assequible –a través del sector privat, el tercer sector i l’administració- i actualment s’està treballant en una nova cessió de sòls per construir habitatges cooperatius. En aquest sentit, recentment, des del consistori s’ha explicat que es volen incorporar 800 pisos al parc d’habitatge assequible de la ciutat en el període 2022-2027.

Un darrer aspecte que s’ha comentat en el balanç fet aquest matí ha estat el treball amb perspectiva d’àrea urbana que s’ha portat a terme amb els municipis veïns i la reflexió i el debat conjunt amb diferents agents del municipi per pensar com és la ciutat avui i com volem que sigui a mitjà i llarg termini. Andreu ha reivindicat el cicle “Repensem Girona” del passat novembre, que es va fer conjuntament amb la Universitat de Girona (UdG) i el Col·legi d’Arquitectes de Catalunya.

La regidora Cristina Andreu Displàs participarà avui en el seu últim Ple ordinari, ja que deixarà el càrrec aquest desembre per motius de salut.

Tornar