Header: Oficina Municipal d'Habitatge (OMH)

Oficina Municipal d'Habitatge (OMH)

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Les obres per garantir la seguretat dels pisos de l’Aurora s’iniciaran a principis de 2024 

L’Ajuntament de Girona impulsa de forma subsidiària els treballs a causa del perill estructural que presenta el bloc, apuntalat des de 2017.

Dues imatges de la visita d’ahir.

La proposta de substitució de les passarel·les d’accés als habitatges del número 38 del passeig de Sant Joan Bosco, apuntalades per perill estructural des de 2017, es va presentar ahir a les persones propietàries i les persones residents afectades. La trobada es va fer a l’Institut Narcís Xifra i hi van assistir una vintena de veïns i veïnes. Per part de l’Ajuntament hi van participar la tinenta d’alcaldia i regidora de Transició Ecològica i Transformació Urbana, Cristina Andreu Displàs, i la tinenta d’alcaldia i regidora del barri, Núria Riquelme, així com un tècnic d’urbanisme i un agent de la Policia Municipal, que van aprofundir en elements tècnics del projecte.

La licitació de les obres està previst que es publiqui properament amb l’objectiu d’iniciar-les a principis de 2024. La intervenció tindrà un cost d’uns 7.000 € per habitatge i s’ha ofert la possibilitat als propietaris de fraccionar-ne el pagament fins a 48 mesos en casos de vulnerabilitat social. El cost total de la reforma és de 200.000 €.

La regidora Cristina Andreu ha explicat que l’actuació subsidiària per part de l’Ajuntament en una finca de propietat privada es fa després de nombrosos requeriments i per incompliment reiterat de l’obligació de manteniment per part de la propietat. L’Ajuntament va emetre el primer informe l’any 2012, i va notificar a la propietat els anys 2014, 2016 i 2018, per emplaçar les persones propietàries a actuar davant la degradació que presentava l’edifici.

“Des de l’Ajuntament tenim l’obligació de garantir la seguretat de totes les persones residents i, per tant, encara que es tracti d’una finca privada, hi hem d’actuar”, ha explicat la tinenta d’alcaldia. Així mateix, Andreu ha remarcat que la reforma de la passarel·la “és el primer pas per dignificar els pisos de l’Aurora i el seu entorn i, per tant, de millorar el barri del Pont Major”.

D’aquesta manera se soluciona un problema que s’arrossega des de fa més de deu anys, que afecta greument el dia a dia de les persones que viuen a l’edifici, i s’acaba amb una situació de perillositat. L’Ajuntament ha emplaçat també els propietaris i propietàries dels pisos a treballar conjuntament per trobar solucions que permetin dur a terme la rehabilitació d’altres elements de l’edifici, així com la urbanització del seu entorn.

Tornar