Header: Oficina Municipal d'Habitatge (OMH)

Oficina Municipal d'Habitatge (OMH)

Ruta de navegació

Publicador de continguts

La xifra d'habitatges buits a Girona disminueix un 9,77% en un any

Un estudi de l'Ajuntament de Girona estima que el 2021 hi havia 785 pisos en desús, 85 menys que l'any anterior. Els barris que concentren més immobles deshabitats són l'Eixample, el Barri Vell, el Carme i Santa Eugènia. 

El nombre d'habitatges buits a Girona ha disminuït un 9,77% en un any, segons dades publicades per un estudi elaborat per l'Ajuntament de Girona. Així, mentre que el 2020 hi havia 870 immobles en desús a la ciutat, el 2021 la xifra va baixar fins als 785. Aquesta tendència de descens es manifesta des del 2015, quan la xifra d'habitatges buits era de 1.147.

En concret, els 785 habitatges buits que té la ciutat suposen l’1,61% dels 48.761 immobles que actualment hi ha a Girona. Per sectors, els barris que concentren més pisos en desús són l'Eixample Nord i l'Eixample Sud, seguits en aquest ordre pel Barri Vell, el Carme i Santa Eugènia. 

“Malgrat el descens dels habitatges buits detectats, el nombre ens segueix preocupant i per això seguirem estudiant totes les fórmules per a reduir-lo. Des de l’Ajuntament de Girona vam posar en marxa un protocol per a mobilitzar pisos buits, coresponsabilitzant els grans tenidors, però una sentència del Tribunal Constitucional va obligar-nos a frenar el pla”, afirma la regidora d’Habitatge, Annabel Moya, que afegeix que “no ens podem permetre que grans tenidors tinguin pisos buits quan segueix creixent la demanda d’habitatge a Girona”. 

Les dades de l'informe també assenyalen que a Girona hi ha 102.684 persones empadronades en 38.063 domicilis, segons el Padró Municipal d'Habitants de Girona. Això representa una mitjana de 2,7 habitants per immoble. 

L'Ajuntament de Girona no disposa d'un registre directe d'habitatges buits i, per aquest motiu, realitza un procés de filtració progressiu de les dades a partir de padrons i registres diversos, com són el registre de comptadors d'aigua, el padró d'escombraries municipal, el padró d'habitants o el cadastre. L'estudi determina que un habitatge és buit o en desús quan no hi ha persones empadronades ni despesa d'aigua corrent en un període mínim d'un any. 

Podeu consultar l'estudi Estimació de l'habitatge buit a la ciutat de Girona en el següent enllaç. 

Estimació de l'habitatge buit a Girona 2021
Tornar