Header: La Marfà

La Marfà

Coproduccions 2020-2021 grups | La Marfà

Coproduccions 2020-2021

OMAC (Orquestra de Músiques d’Arrel de Catalunya)

Trencadís

Un projecte orquestral en l’àmbit de les músiques d’arrel i tradicionals

L’OMAC és un projecte orquestral que sorgeix per projectar el talent emergent de les músiques d’arrel dels Països Catalans. Una orquestra amb trenta dos intèrprets, que cerca l’equilibri tímbric i l’adequació a les estètiques sonores actuals.

Trencadís, és un concert compost i dirigit per Dani López, amb la cantant Anna Ferrer com a convidada i sota la direcció escènica de Martí Torras, que vol fer d’altaveu de la cultura literària i musical dels Països Catalans. L’espectacle va ser el concert inaugural de la Fira Mediterrània de Manresa 2021.

Coproducció: Fira Mediterrània de Manresa  // Olot Cultura  // Ajuntament de Girona // Ajuntament de Sant Cugat del Vallès  // Ajuntament de Tarragona // Ajuntament de Vilafranca del Penedès  // Transversal – Xarxa d’activitats culturals  // Centre Artesà Tradicionàrius  // La Marfà – Centre de Creació Musical 

Paula Grande i Anna Ferrer

Vega

Explorant el rol de les dones en les cançons de tradició oral

Inspirades en el cançoner en línia del projecte Càntut. Cançons de tradició oral, Paula Grande i Anna Ferrer presenten Vega, un treball que visibilitza i dóna veu a les mares, filles, nenes i joves de generacions passades. Una proposta única que enllaça tradició i modernitat; un pont entre el passat i el present que mescla instruments tradicionals amb música llatina, rap o electrònica, apropant el folklore català a l’escena musical d’avui dia. 

Un projecte de: Càntut. Cançons de tradició oral // Cultural Lab // Escenapart
Coproducció: Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya // La Marfà - Centre de Creació Musical // Fira Mediterrània de Manresa.

Tarta Relena 

Espectacle nou disc

Veus de la Mediterrània i experimentació electrònica

Tarta Relena és el projecte de les cantants Marta Torrella i Helena Ros per explorar a capella les sonoritats de diferents estils de músiques vocals de la Mediterrània. Dues veus que s’enllacen o fan nusos, sempre buscant la complexitat en la senzillesa i la màxima expressió́ amb el mínim d’elements. Al 2021 presentaran un nou espectacle vinculat al seu primer disc de llarga durada. Un treball on el duo manté la veu com a instrument principal i fil conductor sonor i segueix explorant nous camins amb la incorporació de sonoritats electròniques.

Coproducció: The Indian Runners // La Marfà – Centre de Creació Musical // (a)phònica – Festival de la Veu de Banyoles.

Bego Salazar & Xavi Lloses

Salazar

Flamenc, avantguardisme elèctric i art sonor

Salazar, de Bego Salazar i Xavi Lloses, és flamenc, avantguardisme elèctric i art sonor. La veu de Bego Salazar, tel·lúrica i sembrada de quejíos, retorça les entranyes de la terra antiga. El piano neoromàntic i minimalista de Xavi Lloses construeix paisatges hipnòtics i altament sofisticats. Amb un discurs contundent, Salazar és la ràbia que t'apodera, enlluerna i sacseja la teva ànima i alhora pot ser l'amant més tendre.

Coproducció: Escenamusic  // La Marfà – Centre de Creació Musical

Manel Fortià

Libérica

Tradició i experimentació amb total llibertat en l’àmbit del flamenc i el jazz

Libérica fa una aproximació al flamenc jazz des d’una nova perspectiva en què l’element més important de la música és la llibertat. Les vessants i elements més lliures tant del jazz com del flamenc s’uneixen en aquest projecte que combina a la perfecció tradició i experimentació. 

Un nou projecte de creació dirigit per Fortià, que compta amb quatre joves artistes ja consagrats com són el cantaor i saxofonista gadità Antonio Lizana, el bateria francès Raphael Pannier, el cantaor Pere Martínez i el pianista Max Villavechia, i amb la col·laboració destacada d’una institució en el flamenc jazz com és el pianista Chano Domínguez, aportant la seva experiència en la producció. 

Coproducció: Manel Fortià // La Marfà – Centre de Creació Musical // Auditori de Girona.  
Amb la col·laboració de: Cicle Contrabaix

Vídeo: Coproduccions 2019-2021 | La Marfà