Header: La Marfà

La Marfà

Ruta de navegació

Coproduccions | La Marfà

Coproduccions

La Marfà reforça el seu rol com a centre de creació generador de nous espectacles musicals mitjançant el Programa de coproduccions, desenvolupades entre l’artista, La Marfà i altres agents coproductors (festivals, equipaments, productores).

El programa de coproduccions sorgeix de la necessitat de trobar acompanyament i finançament a l’hora de portar a escena un nou disc, projecte o espectacle, i permet als artistes desenvolupar, produir i estrenar nous espectacles musicals a partir del treball en xarxa i l’aposta per processos de creació professionals. 






 

Coproduccions 2020-2021 grups | La Marfà

Coproduccions 2020-2021

OMAC (Orquestra de Músiques d’Arrel de Catalunya)

Trencadís

Un projecte orquestral en l’àmbit de les músiques d’arrel i tradicionals

L’OMAC és un projecte orquestral que sorgeix per projectar el talent emergent de les músiques d’arrel dels Països Catalans. Una orquestra amb trenta dos intèrprets, que cerca l’equilibri tímbric i l’adequació a les estètiques sonores actuals.

Trencadís, és un concert compost i dirigit per Dani López, amb la cantant Anna Ferrer com a convidada i sota la direcció escènica de Martí Torras, que vol fer d’altaveu de la cultura literària i musical dels Països Catalans. L’espectacle va ser el concert inaugural de la Fira Mediterrània de Manresa 2021.

Coproducció: Fira Mediterrània de Manresa  // Olot Cultura  // Ajuntament de Girona // Ajuntament de Sant Cugat del Vallès  // Ajuntament de Tarragona // Ajuntament de Vilafranca del Penedès  // Transversal – Xarxa d’activitats culturals  // Centre Artesà Tradicionàrius  // La Marfà – Centre de Creació Musical 

Paula Grande i Anna Ferrer

Vega

Explorant el rol de les dones en les cançons de tradició oral

Inspirades en el cançoner en línia del projecte Càntut. Cançons de tradició oral, Paula Grande i Anna Ferrer presenten Vega, un treball que visibilitza i dóna veu a les mares, filles, nenes i joves de generacions passades. Una proposta única que enllaça tradició i modernitat; un pont entre el passat i el present que mescla instruments tradicionals amb música llatina, rap o electrònica, apropant el folklore català a l’escena musical d’avui dia. 

Un projecte de: Càntut. Cançons de tradició oral // Cultural Lab // Escenapart
Coproducció: Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya // La Marfà - Centre de Creació Musical // Fira Mediterrània de Manresa.

Tarta Relena 

Espectacle nou disc

Veus de la Mediterrània i experimentació electrònica

Tarta Relena és el projecte de les cantants Marta Torrella i Helena Ros per explorar a capella les sonoritats de diferents estils de músiques vocals de la Mediterrània. Dues veus que s’enllacen o fan nusos, sempre buscant la complexitat en la senzillesa i la màxima expressió́ amb el mínim d’elements. Al 2021 presentaran un nou espectacle vinculat al seu primer disc de llarga durada. Un treball on el duo manté la veu com a instrument principal i fil conductor sonor i segueix explorant nous camins amb la incorporació de sonoritats electròniques.

Coproducció: The Indian Runners // La Marfà – Centre de Creació Musical // (a)phònica – Festival de la Veu de Banyoles.

Bego Salazar & Xavi Lloses

Salazar

Flamenc, avantguardisme elèctric i art sonor

Salazar, de Bego Salazar i Xavi Lloses, és flamenc, avantguardisme elèctric i art sonor. La veu de Bego Salazar, tel·lúrica i sembrada de quejíos, retorça les entranyes de la terra antiga. El piano neoromàntic i minimalista de Xavi Lloses construeix paisatges hipnòtics i altament sofisticats. Amb un discurs contundent, Salazar és la ràbia que t'apodera, enlluerna i sacseja la teva ànima i alhora pot ser l'amant més tendre.

Coproducció: Escenamusic  // La Marfà – Centre de Creació Musical

Manel Fortià

Libérica

Tradició i experimentació amb total llibertat en l’àmbit del flamenc i el jazz

Libérica fa una aproximació al flamenc jazz des d’una nova perspectiva en què l’element més important de la música és la llibertat. Les vessants i elements més lliures tant del jazz com del flamenc s’uneixen en aquest projecte que combina a la perfecció tradició i experimentació. 

Un nou projecte de creació dirigit per Fortià, que compta amb quatre joves artistes ja consagrats com són el cantaor i saxofonista gadità Antonio Lizana, el bateria francès Raphael Pannier, el cantaor Pere Martínez i el pianista Max Villavechia, i amb la col·laboració destacada d’una institució en el flamenc jazz com és el pianista Chano Domínguez, aportant la seva experiència en la producció. 

Coproducció: Manel Fortià // La Marfà – Centre de Creació Musical // Auditori de Girona.  
Amb la col·laboració de: Cicle Contrabaix

OMAC (Orquestra de Músiques d’Arrel de Catalunya)

Producció inaugural

Un projecte orquestral en l’àmbit de les músiques d’arrel i tradicionals

L’OMAC és un projecte orquestral que sorgeix per projectar el talent emergent de les músiques d’arrel dels Països Catalans, actualitzar la música d’arrel amb obertura i dinamisme, i esdevenir un referent de la música orquestral tradicional a Europa. Una orquestra amb trenta dos intèrprets, que cerca l’equilibri tímbric i l’adequació a les estètiques sonores actuals.
La producció inaugural de l’OMAC és un concert de nova creació encarregat al compositor olotí Daniel López que vol donar protagonisme a una generació de músics tradicionals de gran talent i fer d’altaveu de la cultura literària i musical dels Països Catalans.

Coproducció: OMAC // Fira Mediterrània de Manresa // Institut Municipal de Cultura d’Olot // Centre Artesà Tradicionàrius // La Marfà - Centre de Creació Musical 

Coproduccions 2019-2020 grups | La Marfà

Coproduccions 2019-2020

Pulmon Beatbox 

Flow - My Hip Hop Story 

Espectacle familiar de beatbox i hip hop

Proposta familiar de beatbox i hip hop que explica el naixement d’un dels moviments artístics més importants dels darrers temps. L’espectacle es va estrenar el febrer de 2020 a l’Auditori de Girona.

Coproducció: Obsidiana. Acompanyament d’artistes // Auditori de Girona // La Marfà – Centre de Creació Musical.

ZA! & La TransMegaCobla

Rock experimental i música de cobla: la Mediterrània distorsionada i psicodèlica

Projecte liderat per la inclassificable banda barcelonina i que agrupa diversos músics de cobla amb el duet vocal Tarta Relena. Junts protagonitzen una proposta de rock experimental i música de cobla que defineixen com “la Mediterrània distorsionada i psicodèlica”. Va ser l’espectacle inaugural de la Fira Mediterrània de Manresa 2020. 

Coproducció: Za! // Fira Mediterrània de Manresa // La Marfà – Centre de Creació Musical.

Cala Vento 

La comunidad 

Projecte participatiu  d’un dels grups revelació de l’escena del rock alternatiu 

Projecte participatiu d’un dels grups revelació de l’escena del rock alternatiu i que busca generar una sèrie de complicitats i una metodologia de treball per crear un espectacle col·laboratiu amb associacions i col·lectius de vocació social que vehiculen la seva acció a partir de la música. Els projectes gironins que participen en l’espectacle són els alumnes del Projecte Montsalvatge de l’Escola de Santa Eugènia, el cor Gospelians de Girona, i Papaya Jam, grup de percussió de Santa Eugènia. 
L’estrena de “La Comunidad” està prevista pel juny de 2021 a l’Auditori de Girona

Coproducció: Montgrí // Auditori de Girona // La Marfà – Centre de Creació Musical.