Header: La Marfà

La Marfà

Ruta de navegació

Coproduccions | La Marfà

Coproduccions

La Marfà reforça el seu rol com a centre de creació generador de nous espectacles musicals mitjançant el Programa de coproduccions, desenvolupades entre l’artista, La Marfà i altres agents coproductors (festivals, equipaments, productores).

El programa de coproduccions sorgeix de la necessitat de trobar acompanyament i finançament a l’hora de portar a escena un nou disc, projecte o espectacle, i permet als artistes desenvolupar, produir i estrenar nous espectacles musicals a partir del treball en xarxa i l’aposta per processos de creació professionals. 
 

Històric d'edicions:

Coproduccions 2022-2023 grups | La Marfà

Coproduccions 2022-2023

Marala

Jota de Morir

Marala presenta el seu segon disc, Jota de morir, un repertori que gira entorn del concepte de la mort i s’inspira en les músiques d'arrel. Amb un pes important dels sons sintètics i la producció electrònica, Selma Bruna, Clara Fiol i Sandra Monfort se submergeixen en els cants de batre, els balls de vetlla valencians, les cançons de mort illenques i els romanços per donar lloc a un treball discogràfic actual, contundent i reivindicatiu. 

Coproducció: Fira Mediterrània de Manresa // La Marfà – Centre de Creació Musical // Fundació Mallorca Literària // Fira TROVAM – Fira Valenciana de la Música

XY

Desglaç

Cada paisatge, una vibració. Cada racó, una història. Un espai físic pot arribar a ser un instrument musical en si mateix? A partir d’aquesta reflexió, el grup XY, duet de veu i violoncel format per Laura Cruells i Marçal Ayats, presenta el seu nou disc, Desglaç. Un treball innovador i original, amb un recull de cançons elaborades a foc lent, en què els artistes capturen els matisos sonors de diferents espais d’arreu de Catalunya i els utilitzen com un instrument més. Una proposta d’alt contingut poètic, que es reforça amb un espectacle immersiu i una posada en escena especial, que recrea en directe els espais i paisatges sonors atípics on es va gravar el disc.

Coproducció: XY // Mercat de Música Viva de Vic // La Marfà – Centre de Creació Musical

Cor de Teatre

ESTOP

La companyia banyolina Cor de Teatre presenta ESTOP, un musical de carrer interpretat per 33 cantants, actrius i actors que omplen qualsevol plaça amb les seves veus polifòniques i el seu humor. Inspirat en escenes de cada dia i històries quotidianes, ESTOP és un espectacle creat des d’una visió musical i humorística en què tothom s’hi pot sentir protagonista. Dirigida per David Costa, i amb direcció escènica de Pere Hosta, es tracta d’una proposta que convida a l’espectador a emocionar-se i fer un ESTOP amb uns personatges hilarants i propers que fan del carrer el seu escenari particular.

Coproducció: Cor de Teatre // (a)phònica, Festival de la Veu de Banyoles // La Marfà – Centre de Creació Musical

Alba Careta Group

Teia

Teia és la fusta resinosa, o una estella d’aquesta, que crema amb facilitat. Aquest és el nom del tercer disc de la trompetista i cantant bagenca Alba Careta, que presenta un treball fidel al jazz explosiu, energètic i orgànic que la caracteritza. Format pels millors músics de l’escena jazzística actual, el quintet Alba Careta Group ofereix un repertori excepcional, format per sis composicions pròpies, inspirades en les vivències i experiències de la mateixa artista, i dues versions singulars de la nova cançó catalana.

Coproducció: Alba Careta // Diàspora Colab // La Marfà – Centre de Creació Musical

Carles Viarnès i Alba G. Corral

Hyper_O

Amb una trajectòria de llarg recorregut, la col·laboració artística entre el pianista contemporani Carles Viarnès i l’artista visual Alba G. Corral dóna lloc a un univers sensorial que explora la bellesa de la inutilitat de l’art, i convida a reflexionar sobre la relativitat del temps. Units en aquest nou projecte, Hyper_O, els dos artistes presenten un repertori basat en modes gregorians i amb un considerable protagonisme de l’hyperorgan, un instrument singular que en aquesta ocasió es fusiona amb el piano i l’electrònica.

Coproducció: Bankrobber // La Marfà – Centre de Creació Musical

Clara Peya

Corsé

La pianista i compositora Clara Peya presenta Corsé, un nou treball que parla sobre el concepte de la violència de la perfecció. Format per tretze cançons profundes i compromeses, aquest nou repertori està interpretat per tretze cantants diferents seleccionats per la mateixa artista, amb l’objectiu d’aportar un univers propi al disc. 

Combinades amb passatges instrumentals de “pianisme” magnètic, que en aquesta ocasió s’acompanya de sintetitzadors i bases electròniques, les veus que participen en el nou disc configuren una atmosfera única en què cada petit detall és tant intens com imprescindible.

Coproducció: Allau Management // Auditori de Girona // La Marfà – Centre de Creació Musical

Carola Ortiz

Cantareras

La cantant, clarinetista i compositora Carola Ortiz presenta el seu quart projecte personal. Cantareras és un recull de cançons i romanços procedents dels Països Catalans i de la península Ibèrica, extrets principalment de la tradició oral en clau femenina, en què s’utilitzen instruments de percussió tradicionalment interpretats per dones. 

Amb una mirada contemporània i sonoritats recollides del folk, el jazz i l’electrònica, el nou treball de l’artista busca la reconnexió amb les ancestres, i pretén explorar i descobrir la realitat de les dones d’abans mitjançant la narració i el record de moments importants del seu cicle vital, com el festeig, el casament, la maternitat o la mort.

Coproducció: Carola Ortiz // Fira Mediterrània de Manresa // La Marfà – Centre de Creació Musical
Amb el suport de: Institut de Cultura de Barcelona (Beques Barcelona Crea) i Ajuntament d’Argentona.

Vídeo: Coproduccions 2022-2023 | La Marfà