Header: Educació

Educació

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Subvencions per als centres educatius per a la igualtat d'oportunitats. Curs 2024-2025

Pendent de convocatòria Termini obert Resolució Convocatòria tancada
Subvenció adreçada als centres educatius de la ciutat de Girona per finançar projectes o activitats d’interès públic o social. En aquest cas és tracta de la modalitat de l'Annex 1 de les bases que vol facilitar la participació a les sortides o el material escolar als alumnes que es troben en entorns socioculturals i econòmics més desfavorits.

Aprovació definitiva de les noves bases reguladores del programa de subvencions adreçades als centres educatius de la ciutat de Girona.

El termini de presentació de sol·licituds finalitza el 5 de novembre de 2024

Bases i convocatòria

Objectiu:

  • Facilitar la participació en les sortides escolars o el material requerit al conjunt de l’alumnat per al desenvolupament de les activitats curriculars i ordinàries d’aula a aquells alumnes, per a la família dels quals és molt costós o impossible assumir-ne la despesa, que es duguin a terme durant el curs escolar de la convocatòria. En cap cas, aquesta convocatòria ha de servir per abaratir les activitats al conjunt del centre o grup classe.
  • Facilitar la gestió dels centres, especialment d’aquells que es troben en entorns socioculturals i econòmics més desfavorits.

Destinataris:

Poden ser beneficiaris d’aquesta subvenció els centres d’educació infantil i primària i de secundària obligatòria i educació especial, sostinguts amb fons públics, de la ciutat de Girona que complexin els requisits establerts en aquestes bases.

Característiques de les propostes:

Són objecte de la convocatòria els conceptes referits a:

A. Sortides

  • Sortides enteses com a activitats complementàries dins el marc curricular o lúdiques que formin part del programa del centre. El centre prioritzarà un màxim de 3 sortides per cicle.

B. Llibres de text i material escolar

  • Llibres de text. Si l’escola participa en el programa de socialització de llibres del Departament d’Ensenyament i/o altres programes d’aprofitament o bancs de llibres.
  • Material escolar. Despesa que el centre demana a l’inici de cada curs i que és aprovat per Consell Escolar i dispositius informàtics o connectivitat per poder fer el seguiment de l'escolarització en línia.

Bases generals + ANNEX 1 Bases específiques en català
Bases generals + ANNEX 1 Bases específiques en castellà
Bases al BOP núm. 59 del 24/03/2023
Extracte de la convocatòria al BOP núm. 239 del 18/07/2024
Convocatòria 2024-2025 en català
Convocatòria 2023-2024 en castellà

Sol·licitud

Presentació de sol·licituds

El termini de presentació de sol·licituds és del 19 de juliol al 5 de novembre de 2024.

Els centres educatius interessats hauran de presentar la instància de sol·licitud, en model normalitzat, així com la documentació que estableixen les bases reguladores d’aquesta subvenció i aquesta mateixa convocatòria, a la Seu Electrònica de l’Ajuntament de Girona.

La presentació de sol·licituds implica la plena acceptació de les bases i dels requisits i obligacions que s’hi recullen.

Documentació que caldrà presentar

  • La fitxa de sol·licitud degudament omplerta.
  • La part de la programació del centre on consti les sortides o en substitució, un certificat del/de la secretari/a del centre on s’hi faci constar que l’activitat està inclosa en la programació del centre o en el pla anual.
  • Acord del Consell Escolar de Centre referit al material escolar
  • Certificat de l’acord d’aprovació de la sol·licitud de la convocatòria d’ajut pel Consell Escolar de Centre i/o l’informe de la Comissió d’Ajuda a les famílies.
  • Informació dels ajuts rebuts pel mateix concepte. En cas de no obtenir-ne d’altres, declaració del/la secretari/a del centre de no disposar d’altres subvencions o ajuts.

Tràmit de sol·licitud

Tornar