Header: Educació

Educació

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L’Institut Santa Eugènia guanya la vuitena edició de la Beca Girona Premi d’Europa

El projecte “El retorn d’Hipàtia: un viatge per la Unió Europea” combina el coneixement sobre una figura rellevant de l’antiguitat amb els valors europeus de la diversitat

Diverses imatges de l’acte d’entrega de la beca d’aquest matí.

L’Institut Santa Eugènia ha guanyat la vuitena edició de la Beca Girona Premi d’Europa amb el projecte “El retorn d’Hipàtia: un viatge per la Unió Europea”. La proposta combina el coneixement sobre la figura històrica d’Hipàtia d’Alexandria -una de les figures més emblemàtiques de l’antiguitat que representa el coneixement i l’exploració intel·lectual- amb els valors de la Unió Europea (UE) de la unitat en la diversitat. 

L’alcalde de Girona, Lluc Salellas i Vilar, ha lliurat aquest matí el premi a l’Institut, acompanyat de la regidora d’Educació de l’Ajuntament de Girona, Queralt Vila Vergés, i del regidor d’Esports i Joventut, Àdam Bertran Martínez.

“El retorn d’Hipàtia: un viatge per la Unió Europea” té com a objectiu afavorir el coneixement de les institucions i figures europees destacades explorant la diversitat cultural, històrica i política de la UE. Com és requisit obligatori per la Beca, una part de l’alumnat viatjarà a Estrasburg per conèixer de primera mà les institucions europees que hauran treballat. És un projecte que ha estat especialment ben valorat pel jurat per la seva interdisciplinarietat, per la promoció del treball cooperatiu i l’èmfasi que posa en la diversitat tant en els continguts com en la metodologia del projecte. L’alumnat de 3r d’ESO serà el que desenvoluparà el projecte. Aquest és el segon cop que l’Institut Santa Eugènia rep el guardó, ja que també el va guanyar el 2018.

La ciutat de Girona va rebre l’any 2016 el Premi d’Europa que concedeix l’Assemblea Parlamentària del Consell d'Europa, distinció que es fa cada any a una ciutat europea per les seves accions en l’àmbit europeu. Girona va ser distingida per ser una ciutat educativa i solidària que dóna suport a projectes per sensibilitzar la població local de les causes de les desigualtats econòmiques i per promoure la tolerància, el diàleg, els valors de la cultura de pau i el respecte dels drets. Una de les accions que incloïa el guardó era una beca per a un institut de Girona per tal de conèixer les institucions europees.  

Des del consistori es va decidir donar continuïtat a aquesta iniciativa i es va impulsar la Beca Girona Premi d’Europa, que enguany ha celebrat la vuitena edició. Es tracta d’una beca dotada amb 10.000 euros que s’adreça als centres d’educació secundària obligatòria de la ciutat i que té com a objectius principals fomentar el coneixement de la realitat europea entre la joventut gironina; promoure el compromís dels joves gironins amb Europa, i treballar els valors de les llibertats democràtiques, la defensa dels drets humans i la cultura de la pau.  Amb aquesta beca els joves participants al projecte tindran l’oportunitat de conèixer les institucions europees realitzant un viatge a Estrasburg. 

La beca ja s’ha atorgat en altres edicions a l’Institut Sobrequés i Vidal (2017), l’Institut Santa Eugènia (2018), l’Institut Carles Rahola (2019), l’Institut Montilivi (2021) i l’Institut Ermessenda (2022 i 2023).

Tornar