Header: Educació

Educació

Ruta de navegació

Publicador de continguts

El Consell d’Infants i d’Adolescents de Girona celebra l’acte de cloenda amb la participació de 26 centres educatius

Des d’aquests òrgans, els infants i adolescents han treballat els espais segurs, saludables i jugables que hi ha a prop de les escoles i les Fires de Sant Narcís

Foto de grup del Consell d’Infants i una de grup del Consell d’Adolescents

El Consell d'Infants i d’Adolescents de Girona ha celebrat aquesta tarda l’acte de cloenda del curs 2023-2024 amb la participació dels 26 centres educatius que han format part del projecte. Durant la jornada, que ha tingut lloc al Centre Cultural La Mercè, els consellers i conselleres han presentat les seves propostes a l’Ajuntament de Girona, organitzador d’aquesta iniciativa. L’acte ha comptat amb les intervencions de l’alcalde de Girona, Lluc Salellas i Vilar, i de la regidora d’Educació de l’Ajuntament de Girona, Queralt Vila Vergés. També hi ha assistit la vicealcaldessa i regidora de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Girona, Gemma Geis i Carreras; el regidor d’Urbanisme de Proximitat de l’Ajuntament de Girona, Lluís Martí Arderiu, i el regidor d’Esports i Joventut, Adam Bertran Martínez.

Cal agrair tota la feina que fan els consellers i conselleres per pensar i redactar tot aquest seguit de propostes. El govern ens enduem un munt de deures per fer una Girona més jugable i unes Fires millors”, ha ressaltat l’alcalde Lluc Salellas i Vilar.

La participació social és un eix vertebrador de la democràcia. Aprendre a participar des de la infància i adolescència és un repte i una necessitat per construir una ciutat més equitativa i respectuosa amb els drets socials i civils. Girona Ciutat Educadora impulsa a través d’aquest projecte un espai de participació per als nois i les noies”, ha afirmat la regidora d’Educació de l’Ajuntament de Girona, Queralt Vila Vergés.

A principi de curs cada centre educatiu va escollir els i les representants de 5è i 6è de primària i de 1r i 2n d’ESO que formarien part del Consell d'Infants i del Consell d’Adolescents, respectivament. Han estat 62 consellers i conselleres de primària i 35 de secundària que han assistit a les reunions de treball, que han tingut lloc un dilluns de cada mes, fora d’horari escolar, al Centre Cultural La Mercè. Aquests nois i noies representen els seus companys i companyes i s'encarreguen de recollir les idees i aportar les propostes del seu curs.

El Consell d’Infants ha treballat els espais segurs, saludables i jugables que hi ha a prop de les escoles. Han presentat un decàleg de propostes que des del seu punt de vista cal tenir en compte en el disseny i construcció d’aquestes zones de la ciutat. També han treballat el fet de conèixer i recuperar jocs tradicionals per promoure el joc al carrer i en la creació d’alguns lemes per animar a jugar al carrer.

El Consell d’Adolescents ha treballat les Fires de Sant Narcís des del punt de vista dels i de les adolescents. Han analitzat quines coses els agraden de la festa major de la ciutat, quines pensen que es podrien millorar i quines activitats voldrien que s’hi fessin. També han preparat uns vídeos de recomanacions per anar a les Fires i han preparat un acte per a l’edició d’aquest 2024 en què els consellers i les conselleres seran els protagonistes.

Aquest curs el Consell d'Infants ha estat format per 17 escoles de la ciutat: Àgora, Dalmau Carles, Dr. Masmitjà, Domeny, Eiximenis, Pla de Girona, FEDAC Sant Narcís, FEDAC Pont Major, Joan Bruguera, Marta Mata, Maristes, Sagrada Família, Santa Eugènia, Verd, Pericot, Cassià Costal i Montjuïc. I el Consell d’Adolescents ha estat format pels nois i noies de 9 centres educatius de la ciutat: Carles Rahola, Ermessenda, FEDAC Sant Narcís, Maristes, Montilivi, Narcís Xifra, Sobrequés, Vicens Vives i Vedruna.

Tornar