Header: Educació

Educació

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Un miler d’alumnes d’educació primària participen aquesta setmana en la 26a edició de “Tots junts a cantar”

Els concerts de la cantata tindran lloc demà i dimecres, en quatre sessions diferents, a l’Auditori de Girona

Fotografia de l’edició anterior del projecte “Tots Junts a Cantar”

Un miler d’alumnes d’educació primària de 21 escoles participaran aquesta setmana en la 26a edició del projecte “Tots junts a cantar”. Es tracta d’una iniciativa impulsada per l’Ajuntament de Girona, a través de l’Organisme Autònom d’Educació Musical de Girona, i l’Auditori de Girona, que dona l’oportunitat als nens i nenes del territori de viure l’experiència de participar en una cantata conjunta. Aquest any hi participen alumnes de 3r, 4t i 5è d’escoles de Girona, Aiguaviva, Fornells de la Selva, Quart i Salt. Els concerts de la cantata tindran lloc demà i dimecres, dies 14 i 15 de maig, a l’Auditori de Girona, en quatre sessions diferents, totes obertes al públic i gratuïtes.

En aquesta edició de l’activitat s’interpretarà la cantata Som minairons!, composta per Sergi Salinas. La direcció musical va a càrrec del mateix Sergi Salinas i els músics que acompanyaran els i les cantaires són professors i professores de l’Escola Municipal de Música de Girona.

L'èxit de participació de les escoles de la ciutat en aquesta 26a edició del recurs educatiu ‘Tots junts a cantar’ reforça el compromís de Girona amb l'educació musical i la formació integral del nostre alumnat. És un recurs molt ben valorat, que podem fer possible gràcies a la implicació del professorat de música de les escoles de primària i del professorat de l'Escola Municipal de Música, a qui agraïm el seu compromís i bona feina”, ha destacat la regidora d’Educació de l’Ajuntament de Girona, Queralt Vila i Vergés. 

Les primeres dues sessions seran demà dimarts, a les 11.30 h i a les 16.15 h, i acolliran l’alumnat de les escoles Dr. Masmitjà, Eiximenis, FEDAC Sant Narcís i Taialà, a la sessió del matí, i de les escoles Vedruna, Pericot, Migdia, Carme Auguet i Santa Margarida (Quart), a la de la tarda. Les següents sessions seran dimecres 15, a les 11.30 h, amb les escoles Santa Eugènia, Gegant del Rec (Salt), Cassià Costal, Pla de Girona, Josep Dalmau i Carles i Montjuïc, i a les 16.15 h amb les escoles Montfalgars, Domeny, Vilademany (Aiguaviva), El Bosc de la Pabordia, Forn d’Anells (Fornells de la Selva) i Joan Bruguera. 

La cantata es treballa durant el curs a les aules de música de les escoles, amb la coordinació de l’Escola Municipal de Música de Girona. Durant aquest procés, es fan diversos assajos parcials al Centre Cultural La Mercè amb el director o directora musical, on coincideix l’alumnat dels diferents centres. Finalment, s’interpreta el gran concert davant les famílies a l’Auditori de Girona.

“Tots junts a cantar” és una activitat amb fons educatiu, ja que dona valor a la música com a eina d’expressió i desenvolupament personal de l’alumnat, però també teixeix un vincle entre escoles de tot Girona, enriquint així la cohesió social dels nens i nenes de la ciutat.

Per a més informació podeu consultar la pàgina web de “Tots Junts a Cantar”

Programa "Tots Junts a Cantar"
Tornar