Header: Educació

Educació

Ruta de navegació

Publicador de continguts

El Consell d’Infants i Adolescents de Girona celebra l’acte de cloenda amb la participació de 25 centres educatius

Tots dos consells han treballat aquest curs 2022-2023 per organitzar el Dia de l’Educació Física al Carrer

Imatges de l'acte de cloenda

El Consell d'Infants i d’Adolescents de Girona ha celebrat aquesta tarda l’acte de cloenda del curs 2022-2023 amb la participació dels 25 centres educatius que han format part del projecte. Durant la jornada, que ha tingut lloc al Teatre Municipal, els consellers i conselleres han presentat les seves propostes a l’Ajuntament de Girona, organitzador d’aquesta iniciativa.

“La participació social és un eix vertebrador de la democràcia. Aprendre a participar des de la infància i adolescència és un repte i una necessitat per construir una ciutat més equitativa i respectuosa amb els drets socials i civils. Girona Ciutat Educadora impulsa a través d’aquest projecte un espai de participació per als nois i les noies”, explica el regidor en funcions d’Educació, Infància i Esports de l’Ajuntament de Girona, Àdam Bertran. 

A principi de curs cada centre educatiu va escollir els representants de 5è i 6è de primària i de 1r i 2n d’ESO que formarien part del Consell d'Infants i del Consell d’Adolescents respectivament. Han estat 32 consellers i conselleres de primària i 20 de secundària que han assistit a les reunions de treball, un dilluns de cada mes i fora de l’horari escolar, al Centre Cultural La Mercè. Aquests nois i noies representen els seus companys i companyes i s'encarreguen de recollir les idees i aportar les propostes de la seva classe. 

Tots dos consells han treballat per organitzar el Dia de l’Educació Física al Carrer. L’objectiu era mostrar la importància de l’educació física, manifestar que aquesta hauria de ser més diversa i divertida i conscienciar del benefici físic, mental i social que comporta. El Consell d’Infants va organitzar la jornada el dia 26 d’abril a diferents places de la ciutat, mentre que el Consell d’Adolescents va realitzar una trobada conjunta el mateix dia a La Copa, on va assistir tot l’alumnat de 1r i 2n d’ESO dels instituts participants, en total 57 grups que suposen aproximadament 1.500 alumnes.

Aquest curs el Consell d'Infants ha estat format per 16 escoles de la ciutat: Àgora, Dalmau Carles, Dr. Masmitjà, Domeny, Eiximenis, Pla de Girona, FEDAC Sant Narcís, FEDAC Pont Major, Joan Bruguera, Marta Mata, Maristes, Sagrada Família, Santa Eugènia, Verd, Pericot i Cassià Costal. I el Consell d’Adolescents ha estat format pels nois i noies de 9 centres educatius de la ciutat: Carles Rahola, Ermessenda, FEDAC Sant Narcís, Maristes, Montilivi, Narcís Xifra, Sobrequés, Vicens Vives i Vedruna.

Aquest és un projecte de participació ciutadana articulat a través de la contribució i implicació dels infants i joves en temes d’interès per a ells i per a la ciutat de Girona. L'objectiu d'aquest projecte és fer partícips als i a les alumnes en temes importants de ciutat. Aquest curs 2022-2023 tots dos consells han treball un mateix tema relacionat amb l’esport i la salut, i que s’ha concretat en la celebració del Dia de l’Educació Física al Carrer.

Tornar