Plan de sostenibilitat turística. Menja't Girona

Menja't Girona
Pla de sostenibilitat turística en destinació

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Més de 400 persones han participat en els tallers d’horticultura i de recuperació de les hortes de Santa Eugènia

Aquestes activitats s’emmarquen dins el projecte “Menja’t Girona” i tenen per objectiu la reivindicació del patrimoni hortícola de Girona. Els tallers han combinat sessions teòriques i pràctiques sobre diversos temes relacionats amb l’horticultura i la sostenibilitat

Imatges d'un dels tallers

L’Ajuntament de Girona ha conclòs el cicle de tallers teòrics i pràctics sobre patrimoni hortícola i horticultura organitzats en el marc del projecte "Menja’t Girona". Més de 400 persones han participat en la trentena de tallers que van iniciar-se el 30 de setembre de 2023 i finalitzen aquest dissabte, dia 29 de juny, amb una sessió dedicada al reaprofitament alimentari d’excedents hortícoles.

Aquest conjunt de tallers ha tingut com a objectiu principal difondre el patrimoni hortícola de les hortes de Santa Eugènia, divulgar coneixements i habilitats en horticultura, promoure un estil de vida saludable i respectuós amb l’entorn, i fomentar la comunitat i els vincles socials. Els tallers, oberts a tota la ciutadania, han combinat sessions teòriques amb pràctiques, oferint una formació integral sobre diverses temàtiques relacionades amb el patrimoni hortícola i l'horticultura.

"Aquests tallers són un element cabdal d’un canvi cultural que torna a posar molt més èmfasi en l’alimentació conscient i de proximitat, l’horticultura tradicional i la cura del medi ambient. Implicar els veïns i les veïnes de la ciutat en aquestes activitats és molt necessari, també per posar en valor el ric patrimoni dels barris de Girona, i és un goig veure tanta participació i una acollida tan bona”, ha afirmat la vicealcaldessa i regidora de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Girona, Gemma Geis i Carreras.

Els tallers han abordat temes com la selecció i tractament de llavors, la permacultura, la poda de fruiters, la sostenibilitat en l'horticultura, la biodiversitat i la prevenció ecològica de plagues. Amb aquestes activitats s'ha volgut fomentar el coneixement i la pràctica de tècniques hortícoles respectuoses amb el medi ambient, així com la preservació del patrimoni hortícola local. Alguns dels tallers han estat especialment orientats a afrontar la crisi climàtica i hídrica actual, adaptant les temàtiques perquè siguin del màxim profit per a les persones participants. 

El material generat per a cada taller s'ha penjat a la pàgina web de Menja’t Girona i és de lliure accés per a tothom. 


El projecte “Menja’t Girona” s'emmarca dins la convocatòria Plans de Sostenibilitat Turística en Destinacions, finançada amb el #PlanDeRecuperación, Transformación y Resiliencia (#ProyectosPRTR), finançat per la Unió Europea - #NextGenerationEU.

 Aquesta acció s’emmarca dins de l’actuació 5 “Recopilació i posada en valor del patrimoni hortícola de Girona” de l’eix 1 –Transició verda i sostenible. El Pla de Sostenibilitat Turística en Destinació “Menja’t Girona” s’emmarca dins la convocatòria extraordinària del programa de Plans de Sostenibilitat Turística en Destinacions (Exp. SED091/22/000001), finançada amb el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR) del govern espanyol, a través de fons europeus NextGenerationEU. En concret, el programa representa la submesura 2 del component 14 Inversió 1 (C14.I1), Transformació del model turístic cap a la sostenibilitat, del Pla de modernització i competitivitat del sector turístic.


Projecte finançat pel Pla de recuperació, transformació i resiliència – Finançat per la Unió Europea – NextGenerationEU.

Tornar