Plan de sostenibilitat turística. Menja't Girona

Menja't Girona
Pla de sostenibilitat turística en destinació

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L’Ajuntament de Girona organitza més de 30 tallers d'horticultura i de recuperació de les hortes de Santa Eugènia

La iniciativa s’engloba dins el projecte “Menja’t Girona”, que pretén consolidar la ciutat com a destinació turística sostenible i proporcionar noves experiències turístiques

L’Ajuntament de Girona portarà a terme més de 30 tallers relacionats amb l'horticultura i amb la recuperació i promoció de les hortes de Santa Eugènia. Aquestes sessions tenen per objectiu la difusió del patrimoni hortícola d’aquest espai natural de la ciutat, la divulgació de coneixements i habilitats en horticultura, la promoció d'un estil de vida saludable i respectuós amb l'entorn i el foment de comunitat i vincles socials. La iniciativa s’engloba dins el projecte “Menja’t Girona”.

El projecte Menja't Girona té com a objectiu consolidar la nostra ciutat com a destinació turística sostenible. Volem oferir a les persones visitants i residents locals noves experiències que connectin amb la natura i la cultura locals. Aquests tallers d'horticultura no només enriqueixen la nostra oferta turística, sinó que també promouen un estil de vida saludable i respectuós amb l'entorn”, ha afirmat la vicealcaldessa i regidora de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Girona, Gemma Geis i Carreras.

Els tallers estan oberts a tota la ciutadania i es poden trobar diferents tipus de formació: des de sessions més generals per a persones que s’inicien, a sessions més especialitzades per a gent que ja disposa de coneixements. Es tracta d’activitats amb diferents temàtiques com la iniciació en l’horticultura; la divulgació de les plantes silvestres i com s’apliquen aquestes en la gastronomia; les tècniques d’esqueix, de reg sostenible i d’adob verd; la permacultura, i els jardins i horts verticals,  entre molts altres.

De moment es poden consultar a la web del Menja’t Girona les propostes disponibles, les quals s'aniran actualitzant en els propers dies i s’incorporaran nous tallers. Està previst que es duguin a terme més de 30 tallers. Per participar-hi és necessari inscriure’s prèviament a través del formulari d’inscripcions. La primera sessió començarà el 30 de setembre. 

Cal destacar que la realització d'aquests tallers contribueix a generar un nou espai natural i hortícola, amable, respectuós i resilient al canvi ambiental global tant per a les persones visitants i hortolanes, com per a la fauna i la flora autòctona. A més, es fomenta el coneixement en l’horticultura tot aportant a la població els beneficis de la seva pràctica i s'ajuda a difondre i arrelar el patrimoni hortícola de les hortes de Santa Eugènia al conjunt de les persones usuàries i visitants d'aquest espai. 

Volem fer arribar aquestes oportunitats a persones que s'inicien en l'horticultura, així com a les més experimentades que desitgen aprofundir en temàtiques específiques. S’ofereixen sessions que aborden des de les bases de l'horticultura fins a temes més especialitzats, com l'ús de plantes silvestres en la gastronomia o les tècniques de reg sostenible i permacultura. Amb aquests tallers, volem posar de relleu que les plantes i els cultius autòctons són un tresor que hem heretat de les generacions passades. Són part de la nostra història, de la nostra identitat i de la nostra relació amb el medi ambient. Preservar-los per a les futures generacions és una responsabilitat que tots compartim”, ha afegit la vicealcaldessa.

Aquesta acció s’emmarca dins de l’actuació 5 "Recuperació i posada en valor del patrimoni hortícola de Girona” de l’eix 1 - Transició verda i sostenible” i de l'actuació 15 "Implementació del producte turístic" de l'eix 4 - Competitivitat.

El Pla de Sostenibilitat Turística en Destinació “Menja’t Girona” s’emmarca dins la convocatòria extraordinària del programa de Plans de Sostenibilitat Turística en Destinacions (exp. SED091/22/000001), finançada amb el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR) del govern espanyol, a través de fons europeus NextGenerationEU. En concret, el programa representa la submesura 2 del component 14 Inversió 1 (C14.I1), Transformació del model turístic cap a la sostenibilitat, del Pla de modernització i competitivitat del sector turístic.

 

Tornar