Header: Educació

Educació

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Subvenció per a l'escolarització a l'escola bressol en aula d'atenció especialitzada. Curs 2023-2024

Pendent de convocatòria Termini obert Resolució Convocatòria tancada
Subvenció adreçada als tutors legals d'infants de 0 a 3 anys amb diagnòstic clínic de pluridiscapacitat o trastorns del desenvolupament severs, residents a la ciutat de Girona, els fills/es dels quals precisen d’atenció especialitzada per al seu procés d’escolarització en el primer cicle d’infantil.

El termini de presentació de sol·licituds per la convocatòria del curs escolar 2023/2024 començarà l'endemà de la publicació de la convocatòria al BOP i finalitzarà el 3 de setembre de 2024. 

Bases i convocatòria

Objectius

L’objecte d’aquestes bases és regular el procediment per a la concessió en règim de lliure concurrència de la subvenció per a l’escolarització a l’escola bressol en aula d’atenció especialitzada. Aquesta actuació té per finalitat garantir el dret a l’educació i la igualtat d’oportunitats de tots els infants en la primera etapa d’educació infantil a la ciutat de Girona facilitant el procés d’escolarització dels infants de 0 a 3 anys amb diagnòstic clínic de pluridiscapacitat o trastorn del desenvolupament greu.

Destinataris

Poden ser beneficiaris d’aquesta subvenció els tutors legals d’infants de 0 a 3 anys amb diagnòstic clínic de pluridiscapacitat o trastorns del desenvolupament severs, residents a la ciutat de Girona, els fills/es dels quals requereixen d'atenció especialitzada per al seu procés d’escolarització en el primer cicle d’infantil.

Característiques de les propostes i requisits per a la presentació

El procés d’escolarització dels infants de 0 a 3 anys amb clínica greu contribueix a garantir el dret a l’educació i la igualtat d’oportunitats de tots els infants en la primera etapa d’educació infantil a la ciutat de Girona.

Es podrà presentar sol·licitud de subvenció en aquells casos que es garanteixi:

  1. La sol·licitud de participació en el procés de preinscripció i matrícula a les escoles bressol i llars públiques de la ciutat de Girona per al seu fill/a per al curs escolar que determini la corresponent convocatòria.
  2. La certificació que l’infant preinscrit compta amb diagnòstic clínic de pluridiscapacitat o trastorn del desenvolupament greu igual o superior al 75%.
  3. El/la progenitor/a sol·licitant, així com el seu fill/a beneficiari del servei d’escolarització a l’aula d’atenció especialitzada, són ciutadans empadronats a la ciutat de Girona amb data prèvia a la publicació de la convocatòria.
  4. La sol·licitud de preinscripció de l’infant a l’escola bressol ha estat valorada a la Comissió de Garanties d’Admissió de la ciutat de Girona, en el marc del període de preinscripció i matrícula de les escoles bressol i llars d’infants públiques de la ciutat. Així mateix, aquesta Comissió ha traslladat la sol·licitud de preinscripció a la Comissió d’admissió de l’aula especialitzada i, un cop puntuada segons barem, s’ha atorgat una plaça per a l’escolarització de l’infant en el curs escolar que determini la corresponent convocatòria. 

Quantia individualitzada de la subvenció

S’estableix per cada beneficiari d’aquesta subvenció l’atorgament d’un import màxim de 1.980,00 €, corresponents a l’import de 180 € per cadascuna de les 11 mensualitats (escolarització de setembre a juliol).

Bases reguladores en català
Bases reguladores en castellà
Bases al BOP núm. 59 del 24/03/2023

Tornar