Header: Educació

Educació

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Comença la 16a edició del Projecte Rossinyol a Girona amb la participació de 72 alumnes

L’acte d’inici del projecte de mentoria per aquest curs 2024-2025 ha tingut lloc aquesta tarda al Centre Cultural La Mercè de Girona

Imatges de l'actes d'aquesta tarda

Un total de 72 alumnes participaran en la 16a edició del Projecte Rossinyol a la ciutat de Girona. Aquesta tarda s’ha donat el tret de sortida d’aquest nou curs 2024-2025 amb un acte al Centre Cultural La Mercè de Girona en què han participat l'alcalde de l'Ajuntament de Girona, Lluc Salellas i Vilar; la regidora d’Educació de l’Ajuntament de Girona, Queralt Vila Vergés, i el rector de la Universitat de Girona (UdG), Quim Salvi. També ha assistit a l’acte el regidor d’Esports i Joventut, Adam Bertran Martínez.

El Projecte Rossinyol és un exemple que el català continua essent una llengua preuada per a les persones nouvingudes. Estem molt contents de seguir col·laborant amb la UdG per seguir aprofundint en la integració a Girona de la gent vinguda d'arreu i seguir fent així una Girona Ciutat. Universitària”, ha ressaltat l’alcalde de Girona, Lluc Salellas i Vilar.

El rector de la UdG, Quim Salvi, ha destacat que “el Projecte Rossinyol de la UdG és una mostra del poder de l’educació com a instrument de cohesió social tant per als estudiants universitaris i els alumnes immigrants com per al conjunt de la societat”.  Així mateix, ha posat l’accent en la implicació de la UdG amb el compromís social de manera que encapçala el rànquing d’institucions acadèmiques de l’Estat espanyol amb més projectes de voluntariat i és la primera de Catalunya en nombre d’estudiants, quasi 1.800, que duen a terme activitats solidàries.

El Projecte Rossinyol és un projecte de mentoria promogut per la UdG que té com a finalitat afavorir la inclusió i la integració social de l’alumnat nouvingut mitjançant l’ús de la llengua catalana i el coneixement de la ciutat. Es basa en el treball voluntari d’estudiants universitaris que fan de mentors/es i acompanyen al llarg de tot el curs a un/a alumne/a d’una escola o institut de la ciutat.
  
L’Ajuntament de Girona col·labora amb aquest projecte d’integració social, cultural i lingüística d’alumnat nouvingut a la ciutat i al llarg d’aquests quinze anys s’ha pogut estendre a més centres de la ciutat arribant a cada barri de la ciutat. Aquesta fita ha estat un èxit compartit i s’ha aconseguit gràcies a la col·laboració entre la Universitat de Girona, l’Ajuntament de Girona i els centres educatius de la ciutat. Cal destacar també que aquest projecte d’acollida d’infants i joves nouvinguts a la ciutat pren sentit en les polítiques educatives i d’inclusió social que impulsa l’Ajuntament en el marc del reconeixement de Girona Ciutat Amiga de la Infància.

Aquest curs, participaran en el Projecte Rossinyol 36 estudiants universitaris i 36 alumnes de les següents escoles i instituts de la ciutat: Escola Annexa - Joan Puigbert, Montfalgars, Carme Auguet, Àgora, Josep Dalmau i Carles, Santa Eugènia, Pericot, Cassià Costal, Taialà, Institut Jaume Vicens Vives, Institut Santiago Sobrequés i Vidal, Institut Narcís Xifra i Masmitjà, Institut Montilivi, Institut Ermessenda de Girona, Institut Carles Rahola i Institut Santa Eugènia.

Durant els propers sis mesos els mentors i mentores i els mentorats i mentorades compartiran vivències, intercanviaran tradicions i cultures dels diferents països d’origen de l’alumnat dels centres educatius i passejaran per carrers desconeguts de la ciutat, aprendran a comunicar-se millor en català i participaran en diverses activitats del barri i de la ciutat, entre d’altres. 
 
Al llarg dels últims anys han participat en el Projecte Rossinyol més de 1.500 alumnes de primària i secundària i 1.500 estudiants de la UdG a més de 14 municipis de les comarques gironines.

Tornar