Header: Esports

Esports

Ruta de navegació

Activitats fisicoesportives i aquàtiques d'hivern | Servei Municipal d'Esports

Activitats fisicoesportives i aquàtiques d'hivern. Curs 2023-2024

Aquesta oferta d’activitats esportives es porta a terme als pavellons municipals, a les piscines municipals de Palau i de Sta. Eugènia - Can Gibert del Pla, a la zona esportiva de la Devesa, als centres escolars Verd, Pericot i Bruguera, al CREC de Sant Daniel, al local social de Germans Sàbat –Taialà i al skatepark del Parc de Jordi Vilamitjana i Domeny.

Període de preinscripcions

 • Del 25 d’agost al 12 de setembre de 2023 (ambdós dies inclosos): Preinscripcions de les activitats a través del web www.girona.cat/inscripcions.
 • Dilluns 18 de setembre, a les 12 h: Cal que les persones interessades consultin la resolució del sorteig. 
 • Del 18 de setembre al 2 d'octubre (ambdós dies inclosos): Període per fer el pagament a Caixa Bank.
  En el cas de l'activitat aquàtica prepart i l'activitat aquàtica per a nadons, que són trimestrals, el pagament es farà una setmana abans de l'inici de l'activitat.
 • A partir del 19 de setembre. Inscripcions directes (en línia) de les persones interessades en les activitats amb places lliures.
  IMPORTANT! Les persones que estiguin en reserva, si es volen inscriure en alguna activitat amb places lliures, caldrà que primer facin efectiva la baixa de l’activitat on estiguin en reserva. No es pot estar en reserva i inscriure’s a una nova activitat.
 • Dilluns 2 d’octubre: inici de les activitats fisicoesportives i aquàtiques.
 • Classes del 2 d'octubre de 2023 al 21 de juny de 2024.

Informació de les preinscripcions i condicions generals

Les preinscripcions a l’oferta municipal d’activitats esportives es faran a través del sistema d'inscripcions del web de l’Ajuntament. S’obrirà un període de preinscripció i, un cop acabat aquest període, es farà, mitjançant un sistema informàtic, un sorteig en aquelles activitats en què el nombre de preinscripcions superi les places disponibles.

Si no teniu connexió a casa, podeu anar a qualsevol dels punts d’accés públic a Internet que l’Ajuntament de Girona posa a la vostra disposició a la xarxa de centres cívics i a les biblioteques municipals.

Trobareu tota la informació sobre els passos a seguir per a formalitzar la preinscripció i assignació de places a l'enllaç que s'adjunta a continuació.

Llibret de l'oferta d'activitats. Curs 2023-2024 Inscripcions Formulari de baixa d'una activitat

Per a més informació

Pavelló Municipal Girona-Fontajau — Tel. 972 226 136 
Complex Esportiu de Palau — Tel. 972 222 155
Piscina Municipal Santa Eugènia - Can Gibert del Pla — Tel. 972 237 306
Horari d'atenció al públic de 9 a 14 h
A/e: activitatsesports@ajgirona.cat

  Calendari de les activitats

  Oferta d'Activitats fisicoesportives | Esports

  Activitats fisicoesportives

  Sessions de 50 minuts, excepte les sessions de tenis (en funció del grup) i les de ioga que són d’1 h i 15 minuts. Les sessions d’escola de skateboarding són d’1 h i 30 minuts. 

  Escola de tennis per a infants i joves*

  Els objectius generals són desenvolupar els esquemes motors i les postures de base, les capacitats coordinatives bàsiques i les capacitats motrius per fomentar l'aprenentatge, i alhora dotar els i les participants d'uns patrons tècnics i tàctics perquè puguin gaudir de la pràctica del tennis. A les classes es treballa tant la tècnica com la tàctica, i es combina amb jocs motors de coordinació general i jocs aplicats al tennis.

  Adreçat a: infants i joves de 3 a 17 anys (grups reduïts i específics en funció de l'edat i el nivell).

  * En cas de pluja, si les pistes no estan practicables, s’anul·larà la sessió. No es podrà recuperar la classe.

  Escola de tennis per a adults*

  Treball global i específic per desenvolupar i perfeccionar les diferents tècniques específiques del tennis, introduint els efectes, els cops i els patrons tàctics bàsics.

  Adreçat a: persones majors de 18 anys.

  * En cas de pluja, si les pistes no estan practicables, s’anul·larà la sessió. No es podrà recuperar la classe.

  Ioga

  Treballem amb postures, seqüències i respiració amb la finalitat d’enfortir el cos i guanyar flexibilitat i equilibri, i en conseqüència afavorir el benestar (físic, mental i emocional) i la relaxació, i millorar la postura corporal i el to. Les diferents tècniques emprades inclouen el treball abdominal i del sòl pelvià i la connexió entre les diferents parts del cos a través de les cadenes musculars. Fem servir diferents suports (blocs, cinturons, cadires, cordes), per arribar més enllà o aprofundir en la comprensió de la postura.

  Adreçat a: persones a partir de 17 anys (grups específics per a adults i per a gent gran).

  Activitat física de manteniment

  Es fan exercicis localitzats d'alta, mitjana i baixa intensitat utilitzant material divers. Els objectius són mantenir i millorar la condició física, així com la coordinació, la flexibilitat i la força.

  Adreçat a: persones de 17 a 64 anys.

  Pilates

  Mètode que treballa la consciència postural i la respiració, entre altres tècniques. Els objectius generals són enfortir i equilibrar tota la musculatura, reforçar els músculs febles i allargar els que s’hagin escurçat, per aconseguir l'equilibri muscular.

  Adreçat a: persones de 17 a 64 anys.

  Condicionament físic, to i GAC

  L’objectiu principal és mantenir i millorar la condició física, la coordinació, la flexibilitat i la força en tota la musculatura del cos, combinat amb un treball localitzat de glutis, abdominals i cames (GAC). Activitat progressiva, que anirà de baixa a mitjana/alta intensitat amb el suport de material (peses, pilotes, bandes elàstiques...) per ajudar i/o experimentar altres potències i angles musculars. Activitat amb suport musical.

  Adreçat a: persones de 17 a 64 anys.

  Gimnàstica dolça

  La gimnàstica dolça ofereix la possibilitat de moure el cos d'una manera sana i efectiva. A les classes es combinen exercicis de tonificació, resistència, equilibri i flexibilitat. L'objectiu d'aquests exercicis és conservar i millorar la condició física, la qualitat de vida i mantenir-se més actiu, tot afavorint les relacions socials.

  Adreçat a: persones majors de 65 anys.

  Escola de skateboarding

  L’activitat es durà a terme de forma segura, aprenent a respectar el material i els companys. A les sessions intentarem aconseguir certa independència amb l’skate i millorar aspectes com l’equilibri, la força i la concentració, serà sempre un treball d’autosuperació. Buscarem que els usuaris/àries de l’activitat millorin i dominin alguns trucs.

  Adreçat a: infants i joves de 8 a 14 anys (dos grups en funció del nivell).

  Oferta d'Activitats aquàtiques | Esports

  Activitats aquàtiques

  Cursets de nadons: sessions de 30 minuts
  Cursets de natació: sessions de 45 minuts
  Activitat aquàtica: sessions de 50 minuts

  Activitat aquàtica prepart (per a embarassades)*

  L’objectiu és preparar la dona per al part, aprofitant els beneficis de l’aigua (ingravidesa, flotabilitat...) i treballant de forma global i harmònica tot el cos, la relaxació i la respiració.

  Adreçat a: dones embarassades a partir de les 16 setmanes de gestació. Cal tenir domini del medi aquàtic.

  * És obligatori que cada embarassada, a l’inici del curset, porti un certificat mèdic que acrediti que té l’autorització per poder fer l’activitat. Cursets per sessions.

  Activitat aquàtica per a nadons

  Els objectius principals són afavorir el desenvolupament integral del nadó (afectiu, cognitiu i psicomotor) i la comunicació afectiva entre la unitat familiar i el nadó, entre d’altres.

  Adreçat a: nadons de 6 a 36 mesos, acompanyats d’una persona major de 18 anys (grups específics en funció de l’edat). Cursets per sessions.

  Familiarització amb el medi aquàtic per a infants de 3 a 5 anys*

  La familiarització és el procés d’adaptació al medi aquàtic, on l’alumnat experimentarà sensacions totalment diferents de les del medi terrestre, que l’ajudaran a tenir confiança en l’aigua utilitzant el joc com a eix central.

  Adreçat a: infants de 3 a 5 anys (grups específics en funció de l’edat).

  * IMPORTANT! Si no es respecta el requisit de l’edat es donarà de baixa la persona inscrita automàticament. En cap cas es garanteix una plaça en un altre curs. Només s’acceptarà mainada amb necessitats especials a les places reservades com a tals, atès que són grups amb reforç de monitors.

  Iniciació al medi aquàtic per a infants de 6 a 10 anys*

  És la continuació del curs de familiarització amb el medi aquàtic. L’objectiu principal del curs és aconseguir l’autonomia dins l’aigua treballant la respiració, la flotació, els desplaçaments i els salts.

  Adreçat a: infants de 6 a 10 anys (grups específics en funció de l’edat).

  * IMPORTANT! Si no es respecta el requisit de l’edat es donarà de baixa la persona inscrita automàticament. En cap cas es garanteix una plaça en un altre curs. Només s’acceptarà mainada amb necessitats especials a les places reservades com a tals, atès que són grups amb reforç de monitors.

  Perfeccionament al medi aquàtic per a infants de 6 a 10 anys*

  És la continuació del curs d’iniciació al medi aquàtic. Per fer aquest curs és imprescindible saber nedar sense material auxiliar (braçals, bombolleta, etc.). L’objectiu principal és dominar el medi aquàtic per poder-s’hi desenvolupar amb control i comoditat. Es treballaran la propulsió, la flotació, la respiració, els desplaçaments i els salts.

  Adreçat a: infants de 6 a 10 anys (grups específics en funció de l’edat).

  * IMPORTANT! Si no es respecta el requisit de l’edat es donarà de baixa la persona inscrita automàticament. En cap cas es garanteix una plaça en un altre curs. Només s’acceptarà mainada amb necessitats especials a les places reservades com a tals, atès que són grups amb reforç de monitors.

  Iniciació al medi aquàtic per a joves d'11 a 17 anys*
  NOVETAT!

  L’objectiu principal del curs és aconseguir l’autonomia dins l’aigua treballant la respiració, la flotació, els desplaçaments i els salts.

  Adreçat a: joves d’11 a 17 anys (grups específics en funció de l’edat).

  * IMPORTANT! Si no es respecta el requisit de l’edat es donarà de baixa la persona inscrita automàticament. En cap cas es garanteix una plaça en un altre curs.

  Escola aquàtica 1 per a joves d'11 a 13 anys*

  Es tracta d’una introducció esportiva, sense deixar de banda l’aspecte lúdic de l’aigua, els objectius de la qual són conèixer les diferents especialitats esportives en el medi aquàtic (waterpolo, natació, sincronitzada, salvament, socorrisme...) i iniciar-se en la tècnica dels diferents estils de natació (crol, esquena i braça) així com en els viratges.

  Adreçat a: joves d’11 a 13 anys (grups específics en funció de l’edat).

  * IMPORTANT! Si no es respecta el requisit de l’edat es donarà de baixa la persona inscrita automàticament. En cap cas es garanteix una plaça en un altre curs.

  Escola aquàtica 2 per a joves de 14 a 17 anys*

  Es tracta de la continuació del curs de l’escola aquàtica d’11 a 13 anys. L’objectiu d’aquest curs és perfeccionar els quatre estils (crol, braça, esquena i papallona) i els viratges. L’alumnat s’introduirà en les diferents modalitats de l’estil de la natació i coneixerà diferents mètodes d’entrenament aquàtic.

  Adreçat a: joves de 14 a 17 anys (grups específics en funció de l’edat).

  * IMPORTANT! Si no es respecta el requisit de l’edat es donarà de baixa la persona inscrita automàticament. En cap cas es garanteix una plaça en un altre curs.

  Activitat aquàtica per a infants amb necessitats especials (psíquica i/o sensorial)*

  L'objectiu d'aquestes sessions serà específic per a cada nen/a. Des d’aprendre a seguir les pautes del monitor/a, a interaccionar i adquirir les habilitats necessàries dins el medi aquàtic, fins a integrar-se en el grup, sempre amb un monitor/a de suport.

  Adreçat a: infants de 3 a 10 anys (grups específics en funció de l’edat).

  * En el cas d’obtenir plaça, abans de l’inici del curs, es farà una entrevista amb la família per recollir informació i documentació d’orientacions i contraindicacions per saber com treballar i valorar la patologia de l’infant, i si requereix un tècnic/a de suport per a ell sol o podem atendre alguna altra mainada més. Les famílies seran les responsables d’informar-nos si el nen/nena presenta alguna necessitat específica, per tal de poder ajudar-lo i orientar-lo. Si es creu necessari es podrà fer una prova en el medi aquàtic.

  Curs amb nens i nenes amb necessitats educatives especials amb trastorns d’espectre autista* NOVETAT!

  Curs per a nens i nenes amb algun espectre autista. Activitat realitzada juntament amb el pare, la mare o el tutor/a (1 acompanyant). Els objectius principals són l’adaptació al medi aquàtic, la familiarització amb el medi aquàtic i la comunicació afectiva amb el pare/mare o tutor/a.
  Sessions de 45 minuts. Les sessions es realitzaran a la piscina de Santa Eugènia – Can Gibert del Pla

  Adreçat a: nens i nenes de 4 a 12 anys

  * Caldrà informe previ de l’especialista.

  Cursos per a adults i gent gran

  Curs d’iniciació

  Adreçat a: persones a partir de 18 anys. Grups específics en funció de l’edat.

  L’objectiu és assumir l’autonomia a l’aigua i familiaritzar-se amb la tècnica d’estils.

  Curs intermedi*

  Els objectius són millorar la tècnica d’estils de natació.

  Adreçat a: persones de 18 a 64 anys.

  * IMPORTANT! És imprescindible saber nedar i tenir domini del medi aquàtic per poder fer el curs. Si no es compleixen aquests requisits es donarà de baixa la persona inscrita automàticament. En cap cas es garanteix una plaça en un altre curs.

  Curs de perfeccionament*

  L'objectiu principal és aprofundir en els aspectes tècnics dels diferents estils, com ara les fases aèries i aquàtiques, les cadències de les batudes i la millora hidrodinàmica.

  Adreçat a: persones de 18 a 64 anys.

  * IMPORTANT! És imprescindible saber nedar i tenir domini del medi aquàtic per poder fer el curs. Si no es compleixen aquests requisits es donarà de baixa la persona inscrita automàticament. En cap cas es garanteix una plaça en un altre curs.

  Clínic de natació*

  Activitat per a esportistes interessats/ades a millorar la tècnica de la natació per participar en proves esportives com el triatló, l’aquatló, etc. 

  Adreçat a: persones de 18 a 64 anys.

  * IMPORTANT! És imprescindible tenir un bon domini del medi aquàtic per poder fer el curs. Si no es compleix aquest requisit es donarà de baixa la persona inscrita automàticament. En cap cas es garanteix una plaça en un altre curs.

  Fitnes aquàtic

  Exercicis aeròbics, coreografies, circuits i exercicis analítics amb suport musical. Exercicis de mitjana i alta intensitat. Els objectius són millorar el sistema cardiovascular i treballar la musculatura de tot el cos mitjançant el medi aquàtic.

  Adreçat a: persones de 17 a 64 anys.

  Activitat aquàtica terapèutica*

  Destinada a persones amb patologies relacionades amb l’esquena, amb l’objectiu de millorar i reduir els problemes que se’n deriven. Es treballarà per tonificar la musculatura i per corregir el desequilibri postural, entre altres.

  Adreçat a: persones de 18 a 70 anys.

  * IMPORTANT! És imprescindible saber nedar per poder fer el curs. Si no es compleix aquest requisit es donarà de baixa la persona inscrita automàticament. En cap cas es garanteix una plaça en un altre curs.

  Hidrogimnàstica

  Els objectius principals són mantenir i millorar la condició física mitjançant exercicis en el medi aquàtic adients a les característiques d’aquest col·lectiu tot afavorint les relacions socials. Cal tenir domini del medi aquàtic perquè a la piscina de Palau l’activitat es fa al vas gran (piscina profunda). A la piscina de Santa Eugènia – Can Gibert del Pla l’activitat es porta a terme al vas petit. Exercicis de baixa i mitjana intensitat.

  Adreçat a: persones majors de 65 anys.

  Activitat aquàtica mobilitzada* 

  Amb un treball terapèutic es busca millorar les capacitats físiques bàsiques (resistència, força, etc.) així com les capacitats perceptivomotrius. Es fa un treball d’adhesió a l’exercici dins el medi aquàtic, tot explicant els beneficis que comporta i la importància de l’exercici, per gaudir d’una bona qualitat de vida i prevenir probables patologies associades. Cursos d’octubre a maig.

  Adreçat a: persones de qualsevol edat i grau de discapacitat física. 

  * Les persones usuàries han de tenir (i presentar) el certificat de discapacitat que atorga l’ICASS. Per fer la inscripció i/o qualsevol consulta relativa a l’activitat caldrà posar-se en contacte amb la Federació Esportiva Catalana de Persones amb Discapacitat Física.
  A/e: girona@esportadaptat.cat; telèfon: 606 028 889.

  Natació adaptada* 

  Es treballa la flotació, la respiració, la relaxa¬ció, la resistència, la força muscular, l’equilibri aquàtic, els desplaçaments, així com els dife¬rents estils de natació. Aquesta activitat física en el medi aquàtic es pot fer com a hàbit de vida saludable. Cursos d’octubre a maig.

  Adreçat a: persones de qualsevol edat i grau de discapacitat física. 

  * Les persones usuàries han de tenir (i presentar) el certificat de discapacitat que atorga l’ICASS. Per fer la inscripció i/o qualsevol consulta relativa a l’activitat caldrà posar-se en contacte amb la Federació Esportiva Catalana de Persones amb Discapacitat Física.
  A/e: girona@esportadaptat.cat; telèfon: 606 028 889.