Header: Esports

Esports

Ruta de navegació

Activitats esportives d'estiu 2023 | Servei Municipal d'Esports

Activitats fisicoesportives i aquàtiques d'estiu 2023

Activitats del 3 al 30 de Juliol, i de l’1 al 29 de setembre

Juliol

Sessions del 3 al 30 de juliol
No hi haurà activitats: 25 de juliol (Sant Jaume) i 31 de juliol

Setembre

Sessions de l’1 al 29 de setembre

Per a més informació

Pavelló Municipal Girona-Fontajau | Tel. 972 226 136 
Complex Esportiu de Palau | Tel. 972 222 155
Piscina Municipal Santa Eugènia - Can Gibert del Pla | Tel. 972 237 306
Horari d'atenció al públic de 9 a 14 h
A/e: activitatsesports@ajgirona.cat

 

Activitats aquàtiques. Juliol

Familiarització amb el medi aquàtic per a infants de 3 a 5 anys

La familiarització és el procés d’adaptació al medi aquàtic, en el qual els infants experimentaran
sensacions totalment diferents a les del medi terrestre, amb la finalitat d’agafar confiança amb
l’aigua utilitzant el joc com a eix central. Sessions de 45 minuts.
Adreçat a: infants de 3 a 5 anys (grups específics en funció de l’edat)

Escoleta aquàtica per a infants de 6 a 7 anys

Té com a objectiu principal aconseguir l’autonomia dins de l’aigua treballant la respiració, la flotació, els desplaçaments i els salts, sense deixar de banda l’aspecte lúdic de l’aigua. Sessions de 45 minuts.
Adreçat a: infants de 6 a 7 anys

Escoleta aquàtica per a infants de 8 a 10 anys

Amb l’objectiu de poder desenvolupar-se amb control i comoditat en el medi aquàtic, es treballarà la respiració, la flotació, els desplaçaments, la propulsió i els salts, sense deixar de banda l’aspecte lúdic de l’aigua. Sessions de 45 minuts.
Adreçat a: infants de 8 a 10 anys

Escola aquàtica per a nois i noies d'11 a 17 anys

Introducció esportiva, sense deixar de banda l’aspecte lúdic de l’aigua, té com a objectius iniciar-se en la tècnica dels diferents estils de natació (crol, esquena i braça), així com en els viratges, i conèixer les diferents especialitats esportives en el medi aquàtic (waterpolo, natació sincronitzada, salvament, socorrisme...). Sessions de 45 minuts.
Adreçat a joves d’11 a 17 anys

Curs amb nens i nenes amb necessitats educatives especials amb trastorns d’espectre autista

Curs per a nens i nenes amb algun espectre autista. Activitat realitzada juntament amb el pare, la mare o el tutor/a (1 acompanyant). Els objectius principals són l’adaptació al medi aquàtic, la familiarització amb el medi aquàtic i la comunicació afectiva amb el pare/mare o tutor/a.
Sessions de 45 minuts.
Adreçat a: nens i nenes de 4 a 10 anys
*Caldrà informe previ de l’especialista.

Hidrogimnàstica

Els objectius principals són mantenir i millorar la condició física mitjançant exercicis en el medi aquàtic adients a les característiques d’aquest col·lectiu tot afavorint les relacions socials. Cal tenir domini del medi aquàtic perquè a la piscina de Palau l’activitat es fa al vas gran (piscina profunda). Exercicis de baixa i mitjana intensitat. Sessions de 50 minuts.
Adreçat a: persones majors de 65 anys

Activitats aquàtiques. Setembre

Fitnes aquàtic

Exercicis aeròbics, coreografies, circuits i exercicis analítics amb suport musical. Exercicis de mitjana i alta intensitat. Els objectius són millorar el sistema cardiovascular i treballar la musculatura de tot el cos mitjançant el medi aquàtic. Sessions de 50 minuts.
Adreçat a: persones de 18 anys a 64 anys

Activitats fisicoesportives. Juliol i setembre – Estiu Actiu!

Condicionament físic, To, i GAC

Treball muscular global i localitzat de glutis, abdominals i cames (GAC) amb exercicis d'alta i mitjana intensitat. En les sessions s'utilitzarà material divers (peses, pilotes de fitnes, etc.) i suport musical. L'objectiu és millorar la condició física i el to muscular, així com la flexibilitat i la força. Sessions de 50 minuts.
Adreçada a: persones de 17 a 64 anys

Pilates

Mètode que treballa la consciència postural, la respiració, entre d’altres. Els objectius generals són enfortir tota la musculatura, per aconseguir l’equilibri muscular, reforçant la musculatura feble i allargant l’escursada. Sessions de 50 minuts. A
dreçat a: persones de 17 a 64 anys.

Ioga

L’objectiu és proporcionar equilibri i benestar personal per mitjà d’exercicis, postures i moviments destinats a treballar tot el cos, la postura corporal, la flexibilitat, la respiració i la relaxació. Sessions d'1 h i 15 minuts.
Adreçat a: persones de 17 a 64 anys

Gimnàstica dolça

Durant el mes de setembre

La gimnàstica dolça ofereix la possibilitat de moure el cos d’una manera sana i efectiva. A les classes es combinen exercicis de tonificació, resistència, equilibri i flexibilitat. L’objectiu d’aquests exercicis és conservar i millorar la condició física, la qualitat de vida i mantenir-se més actius, tot afavorint les relacions socials. Sessions de 50 minuts.
Adreçat a: persones majors de 65 anys

Calendari

Abril-maig

Del 24 d’abril al 7 de maig de 2023 (ambdós dies inclosos): preinscripcions de les activitats.

Divendres 12 de maig: a partir de les 12 h es farà pública l’assignació de places. Cal que les persones interessades consultin la resolució del sorteig.

Del 12 al 21 de maig (ambdós inclosos): període per fer el pagament a “la Caixa” per a les activitats del mes de juliol.

A partir del 12 de maig a les 13 h: inscripcions directes en les activitats amb places lliures. Serà en línia. Les persones interessades s’hauran d’apuntar elles mateixes.

Del 14 al 28 de juliol (ambdós inclosos): període per fer el pagament a “la Caixa” per a les activitats del mes de setembre.

IMPORTANT! Les persones que estiguin en reserva si es volen inscriure en alguna activitat amb places lliures, caldrà primer que facin efectiva la baixa de l’activitat a on estiguin en reserva. No es pot estar en reserva i inscriure’s en una nova activitat, en les activitats aquàtiques. En les activitats fisicoesportives, les persones inscrites al juliol també es podran inscriure al setembre.