Header: Esports

Esports

Ruta de navegació

Activitats esportives d'estiu 2022 | Servei Municipal d'Esports

Activitats esportives d'estiu 2022

Descripció i calendari de les activitats

Activitats aquàtiques. Juliol

Familiarització amb el medi aquàtic per a infants de 3 a 5 anys

La familiarització és el procés d’adaptació al medi aquàtic, en el qual els infants experimentaran
sensacions totalment diferents a les del medi terrestre, amb la finalitat d’agafar confiança amb
l’aigua utilitzant el joc com a eix central. Sessions de 45 minuts.
Adreçat a: infants de 3 a 5 anys (grups específics en funció de l’edat)

Escoleta aquàtica per a infants de 6 a 7 anys

Té com a objectiu principal aconseguir l’autonomia dins de l’aigua treballant la respiració, la flotació, els desplaçaments i els salts, sense deixar de banda l’aspecte lúdic de l’aigua. Sessions de 45 minuts.
Adreçat a: infants de 6 a 7 anys

Escoleta aquàtica per a infants de 8 a 10 anys

Amb l’objectiu de poder desenvolupar-se amb control i comoditat en el medi aquàtic, es treballarà la respiració, la flotació, els desplaçaments, la propulsió i els salts, sense deixar de banda l’aspecte lúdic de l’aigua. Sessions de 45 minuts.
Adreçat a: infants de 8 a 10 anys

Escola aquàtica per a nois i noies d'11 a 17 anys

Introducció esportiva, sense deixar de banda l’aspecte lúdic de l’aigua, té com a objectius: iniciar-se en la tècnica dels diferents estils de natació (crol, esquena i braça), així com en els viratges, i conèixer les diferents especialitats esportives en el medi aquàtic (waterpolo, natació sincronitzada, salvament, socorrisme...) Sessions de 45 minuts.
Adreçat a joves d’11 a 17 anys

Hidrogimnàstica

Els objectius principals són mantenir i millorar la condició física mitjançant exercicis en el medi aquàtic adients a les característiques d’aquest col·lectiu tot afavorint les relacions socials. Cal tenir domini del medi aquàtic perquè a la piscina de Palau l’activitat es fa al vas gran (piscina profunda). Exercicis de baixa i mitjana intensitat. Sessions de 50 minuts.
Adreçat a: persones majors de 65 anys

Activitats aquàtiques. Setembre

Fitnes aquàtic

Exercicis aeròbics, coreografies, circuits i exercicis analítics amb suport musical. Exercicis de mitjana i alta intensitat. Els objectius són millorar el sistema cardiovascular i treballar la musculatura de tot el cos mitjançant el medi aquàtic. Sessions de 50 minuts.
Adreçat a: persones de 18 anys a 64 anys

Activitats fisicoesportives. Juliol i setembre – Estiu Actiu!

Condicionament físic, To, i GAC

Treball muscular global i localitzat de glutis, abdominals i cames (GAC) amb exercicis d'alta i mitjana intensitat. En les sessions s'utilitzarà material divers (peses, pilotes de fitnes, etc.) i suport musical. L'objectiu és millorar la condició física i el to muscular, així com la flexibilitat i la força. Sessions de 50 minuts.
Adreçada a: persones de 17 a 64 anys

Pilates

Mètode que treballa la consciència postural, la respiració, entre d’altres. Els objectius generals són enfortir tota la musculatura, per aconseguir l’equilibri muscular, reforçant la musculatura feble i allargant l’escursada. Sessions de 50 minuts. A
dreçat a: persones de 17 a 64 anys.

Ioga

L’objectiu és proporcionar equilibri i benestar personal per mitjà d’exercicis, postures i moviments destinats a treballar tot el cos, la postura corporal, la flexibilitat, la respiració i la relaxació. Sessions d'1 h i 15 minuts.
Adreçat a: persones de 17 a 64 anys

Gimnàstica dolça

Durant el mes de setembre

La gimnàstica dolça ofereix la possibilitat de moure el cos d’una manera sana i efectiva. A les classes es combinen exercicis de tonificació, resistència, equilibri i flexibilitat. L’objectiu d’aquests exercicis és conservar i millorar la condició física, la qualitat de vida i mantenir-se més actius, tot afavorint les relacions socials. Sessions de 50 minuts.
Adreçat a: persones majors de 65 anys

Calendari

Abril-maig

Del 25 d’abril al 8 de maig (ambdós dies inclosos): preinscripcions de les activitats a través del Sistema d'Inscripcions de l’Ajuntament de Girona: www.girona.cat/inscripcions .

Divendres 13 de maig: a partir de les 12 h es farà pública l’assignació de places. Cal que les persones interessades consultin la resolució del sorteig.

Del 13 al 22 de maig (ambdós inclosos): període per fer el pagament a “La Caixa”.

A partir del 13 de maig a les 13 h: inscripcions directes en les activitats amb places lliures. Serà en línia. Les persones interessades s’hauran d’apuntar elles mateixes.

IMPORTANT! es persones que estiguin en reserva si es volen inscriure en alguna activitat amb places lliures caldrà primer que facin efectiva la baixa de l’activitat a on estiguin en reserva. No es pot estar en reserva i inscriure’s en una nova activitat, en les activitats aquàtiques. En les activitats fisicoesportives, les persones inscrites al juliol també es podran inscriure al setembre.

Juliol

Sessions de l’1 al 31 de juliol
No hi haurà activitats: 25 de juliol (Sant Jaume)

Setembre

Sessions de l’1 al 30 de setembre

 

Per a més informació

Pavelló Municipal Girona-Fontajau | Tel. 972 226 136 
Complex Esportiu de Palau | Tel. 972 222 155
Piscina Municipal Santa Eugènia - Can Gibert del Pla | Tel. 972 237 306
Horari d'atenció al públic de 9 a 14 h
A/e: activitatsesports@ajgirona.cat