Header: Esports

Esports

Ruta de navegació

Activitats esportives d'estiu 2024 | Servei Municipal d'Esports

Activitats fisicoesportives i aquàtiques d'estiu 2024

Activitats de l’1 al 31 de juliol, i del 2 al 30 de setembre de 2024

Juliol

Sessions de l'1 al 31 de juliol
No hi haurà activitats: 25 de juliol (Sant Jaume) i 26 de juliol (pont)

Setembre

Sessions del 2 al 30 de setembre
No hi haurà activitats: 11 de setembre (Diada de Catalunya)

Per a més informació

Pavelló Municipal Girona-Fontajau | Tel. 972 226 136 
Complex Esportiu de Palau | Tel. 972 222 155
Piscina Municipal Santa Eugènia - Can Gibert del Pla | Tel. 972 237 306
Horari d'atenció al públic de 9 a 14 h
A/e: activitatsesports@ajgirona.cat

 

Activitats aquàtiques. Juliol i setembre

Familiarització amb el medi aquàtic per a infants de 3 a 5 anys

La familiarització és el procés d’adaptació al medi aquàtic, en el qual els infants experimentaran sensacions totalment diferents a les del medi terrestre, amb la finalitat d’agafar confiança amb l’aigua utilitzant el joc com a eix central. Sessions de 45 minuts.
Adreçat a infants de 3 a 5 anys (grups específics en funció de l’edat).

Escoleta aquàtica per a infants de 6 a 7 anys

Té com a objectiu principal aconseguir l’autonomia dins de l’aigua. Es treballarà la respiració, la flotació, els desplaçaments i els salts, sense deixar de banda l’aspecte lúdic. Sessions de 45 minuts.
Adreçat a infants de 6 a 7 anys.

Escoleta aquàtica per a infants de 8 a 10 anys

Amb l’objectiu de poder desenvolupar-se amb control i comoditat en el medi aquàtic, es treballarà la respiració, la flotació, els desplaçaments, la propulsió i els salts, sense deixar de banda l’aspecte lúdic de l’aigua. Sessions de 45 minuts.
Adreçat a: infants de 8 a 10 anys

Escola aquàtica per a nois i noies d'11 a 17 anys

Introducció esportiva, sense deixar de banda l’aspecte lúdic. Té com a objectius iniciar-se en la tècnica dels diferents estils de natació (crol, esquena i braça), així com en els viratges, i conèixer les diferents especialitats esportives en el medi aquàtic (waterpolo, natació sincronitzada, salvament, socorrisme...). Sessions de 45 minuts.
Adreçat a joves d’11 a 17 anys

Fitnes aquàtic

Exercicis aeròbics, coreografies, circuits i exercicis analítics amb suport musical. Exercicis de mitjana i alta intensitat. Els objectius són millorar el sistema cardiovascular i treballar la musculatura de tot el cos mitjançant el medi aquàtic. Sessions de 50 minuts.
Adreçat a persones de 18 a 64 anys.

Hidrogimnàstica

Els objectius principals són mantenir i millorar la condició física mitjançant exercicis en el medi aquàtic adients a les característiques d’aquest col·lectiu i afavorir les relacions socials. Cal tenir domini del medi aquàtic perquè a la piscina de Palau l’activitat es fa al vas gran (piscina profunda). Exercicis de baixa i mitjana intensitat. Sessions de 50 minuts.
Adreçat a persones majors de 65 anys.

Curs per a nens i nenes amb trastorns d’espectre autista

Activitat conjunta amb el pare, la mare o el tutor/a (un sol acompanyant). Els objectius principals són l’adaptació al medi aquàtic, la familiarització amb el medi aquàtic i la comunicació afectiva amb el pare/mare o tutor/a. Sessions de 45 minuts.
Adreçat a nens i nenes de 4 a 10 anys.
*Cal presentar un informe de l’especialista.

 

Activitats fisicoesportives. Juliol i setembre 

Condicionament físic, To, i GAC

Treball muscular global i localitzat de glutis, abdominals i cames (GAC) amb exercicis d'alta i mitjana intensitat. En les sessions s'utilitzarà material divers (peses, pilotes de fitnes, gomes...) i acompanyament musical. L'objectiu és millorar la condició física i el to muscular, així com la flexibilitat i la força. Sessions de 50 minuts.
Adreçat a persones de 18 a 64 anys.

Pilates

Mètode que treballa la consciència postural i la respiració, entre altres aspectes. Els objectius generals són enfortir la musculatura, aconseguir l’equilibri muscular i reforçar la musculatura feble i allargar l’escurçada. Sessions de 50 minuts.
Adreçat a persones de 18 a 64 anys.

Ioga

L’objectiu és proporcionar equilibri i benestar personal per mitjà d’exercicis, postures i moviments. Es treballa  la flexibilitat, la respiració i la relaxació. Sessions d’1 h i 15 minuts.
Adreçat a persones de 18 a 64 anys.

Gimnàstica dolça

La gimnàstica dolça ofereix la possibilitat de moure el cos d’una manera sana i efectiva. Les classes combinen exercicis de tonificació, resistència, equilibri i flexibilitat. L’objectiu d’aquests exercicis és conservar i millorar la condició física i la qualitat de vida, mantenir l’activitat i afavorir les relacions socials. Sessions de 50 minuts.
Adreçat a persones majors de 65 anys.

Calendari

Abril-maig

Del 23 d’abril al 6 de maig de 2024 (ambdós inclosos): preinscripcions de les activitats a través del web de l’Ajuntament de Girona www.girona.cat/esports.
Dilluns 13 de maig: a partir de les 12 h es farà pública l’assignació de places. Cal que les persones interessades consultin la resolució del sorteig.
Del 14 al 22 de maig (ambdós inclosos): període per fer el pagament a “la Caixa” per a les activitats del mes de juliol.
A partir del 13 de maig a les 13 h: inscripcions directes a les activitats amb places lliures. Serà en línia i les persones interessades s’hi hauran d’apuntar elles mateixes. 
Del 15 al 29 de juliol (ambdós inclosos): període per fer el pagament a “la Caixa” per a les activitats del mes de setembre.

IMPORTANT!
Per poder-se inscriure a una activitat amb places lliures cal donar-se de baixa de la reserva de qualsevol altra activitat. 
La reserva en les activitats aquàtiques no permet inscriure’s a cap nova activitat.
Les persones inscrites al juliol a activitats fisicoesportives també podran inscriure’s a activitats del setembre.