Header: Centres cívics

Xarxa de centres cívics

Fitxa - Xarxa de centres cívics

Xarxa de Centres Cívics

Horari d'obertura:
De dilluns a divendres de 9 a 22 h.
Dissabte de 10 a 14 i de 16 a 20 h.
Agost tancat.

Horari d'atenció al públic:
De dilluns a divendres de
9 a 13 i de 16 a 20 h.
Dissabte de 10 a 13 h.
Agost tancat.

Juny, juliol i setembre
l'horari d'atenció al públic pot variar.

Els horaris poden ser modificats segons necessitats dels centres cívics.

A/e:
 xccivics@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/ccivics

Xarxes: Centres cívics

Ruta de navegació

Donem vida al barri del Mercadal | Projectes | Xarxa de centres cívics

Donem vida al barri del Mercadal

"Donem vida al barri del Mercadal" és un projecte que va iniciar la junta de l'Associació de Veïns i Veïnes del Mercadal a l'any 2018 a partir de la demanda veïnal per tal de poder oferir una proposta formativa (cursos i tallers programats dins la Xarxa de Centres Cívics de la ciutat), artística i cultural.

Les activitats que es porten a terme des d'aleshores tenen, com a principals destinataris, totes i totes els veïns/es del Mercadal (infants, joves, adults gent gran) però també, seguint la màxima d'articular barri i ciutat, totes aquelles persones de Girona i rodalies amb inquietuds i amb ganes de participar amb i del territori.

En un principi aquest projecte va ser impulsat per l'Associació de Veïns i Veïnes, juntament amb l'Espai Cívic Mercadal. Avui dia, però, la dinamització del barri ha anat creixent i s'hi ha anat sumant persones i entitats, com per exemple l'Associació de Gent Gran del Barri Vell-Mercadal.

Amb aquestes dues entitats i amb el suport i coordinació de l'Espai Cívic Mercadal, el projecte afronta nous reptes per tal de portar a terme els seus objectius:

  • Dinamitzar a la ciutadania perquè participi en festes populars organitzades per l'Associació de Veïnes i Veïns i l'Associació de Gent Gran del Barri Vell-Mercadal, així com establir relacions i coordinar-se amb altres entitats i ens del territori.
  • Millorar el creixement personal i la qualitat de vida dels veïns/es en totes les facetes de la vida, impulsant vessants artístics, socials, culturals i científiques.
  • Vetllar pel benestar de les persones del territori i evitar situacions de soledat no volguda, especialment en la població envellida i col·laborant amb el programa Sempre Acompanyats i el SAGGID (Servei d'Atenció per a la Gent Gran i Dependència).
  • Crear espais de trobada i de diàleg per als veïns però també en relació amb altres entitats com les AFA's, l'Associació de Comerciants i altres entitats del territori.
  • Consolidar una oferta d'activitats socioculturals en el marc de la Xarxa de Centres Cívics de Girona, apropant la cultura al barri i potenciant la participació veïnal.
  • Crear i consolidar el sentiment de pertinença del barri entre el veïnatge.
  • Gestionar i ser canal de comunicació amb l'Ajuntament de les principals necessitats i demandes del territori.

En definitiva, un projecte que pretén, com el seu nom indica, millorar la vida dels veïns i veïnes del barri del Mercadal i que sigui aquest, el veïnatge, qui doni vida als carrers i places del barri i de la ciutat.

Adreçat: Els destinataris d'aquest projecte de dinamització són, en primer lloc, tots els veïns i veïnes del barri del Mercadal, i, en segon lloc, totes aquelles persones d'arreu de la ciutat que tinguin inquietuds i vulguin participar-hi. Les activitats són intergeneracionals i inclusives
Periodicitat: Mensual
Entitats impulsores: Associació de Veïns i Veïnes del Mercadal i l'Associació de Gent Gran del Barri Vell-Mercadal
Col·labora: Espai Cívic Mercadal