Header: Centres cívics

Xarxa de centres cívics

Ruta de navegació

Cursos i tallers | Centres cívics

Cursos i tallers - Curs 2021-2022

Tornem als civics

Preinscripcions de l'1 al 15 de setembre de 2021

Aquest setembre us volem fer una proposta: tornem als cívics!

És evident per a tothom que l’any passat va ser un any que transformarà les nostres vides en molts aspectes. Però des de l’Ajuntament de Girona creiem que, amb prudència i cura, no podem perdre el contacte entre nosaltres, el contacte amb els veïns i veïnes dels nostres barris. Els centres cívics porten més de 30 anys treballant i enxarxant la ciutadania per fer de la ciutat un lloc més amable i més cohesionat. Ara més que mai cal que la ciutadania, la verdadera protagonista de la història dels centres cívics, recuperi l’hàbit de trobar-se i fer coses plegats. 

Ha sigut un any ple d’aprenentatges: noves tècniques per fer classes i reunions a distància; noves maneres de programar activitats i tota la ciutat ha hagut de ser imaginativa per poder mantenir al màxim la normalitat. Però tot això no pot substituir el contacte directe. El fet de compartir espais i moments crea vincle i això és molt important poder-ho fer en directe, uns davant dels altres, trobant-nos. Per això té més sentit que mai la funció dels equipaments cívics que tenim a la ciutat de Girona: una xarxa de centres cívics, espais cívics i locals socials que s’escampa per tots els barris de la ciutat i permet tenir espais de trobada, de relació i de treball conjunt.

La programació de cursos i tallers és fruit d’aquest treball conjunt, d’aquest compartir espais i experiències entre la xarxa associativa dels barris i l’Ajuntament de Girona. I per això us convidem a participar en l’oferta de cursos i tallers de la Xarxa de Centres Cívics de Girona. Una invitació a aprendre, a conèixer, a fer amics, a posar-se en forma... Enguany, a més, és una invitació a recuperar els espais comuns, els espais de la ciutadania, els centres cívics. El llibret que tens a les mans és aquesta primera invitació que fem a la ciutadania a tornar als centres cívics a fer coses plegats.

I a més, als centres cívics no només s’hi fan cursos i tallers, tothom sap que a partir del setembre hi podreu trobar una oferta d’actes i activitats molt variades: exposicions, espectacles, activitats en família, espais de trobada, xerrades... una muntanya d’opcions que no deixarà a ningú indiferent.

Espero que entre els cursos i tallers que us presentem en aquest llibret i la programació d’altres activitats tothom trobi quelcom interessant que li serveixi d’excusa per tornar als cívics.

Informació i inscripcions

Horaris d'informació i inscripcions de la xarxa de centres cívics
De dilluns a divendres de 9 a 14 i de 16 a 20 h
Preinscripcions de l’1 al 15 de setembre del 2021. Podeu anar al vostre centre de referència per a informar-vos.
Trobareu les adreces dels centres cívics al següent enllaç.

Horari d’obertura de la xarxa de centres cívics
De dilluns a divendres de 9 a 22 h, dissabtes de 10 a 13 h i de 16 a 21 h

Calendari de preinscripcions

 • De l’1 al 15 de setembre (ambdós dies inclosos), preinscripcions de les activitats a través del sistema d'inscripcions de l’Ajuntament de Girona www.girona.cat/inscripcions i entrar amb el vostre usuari i contrasenya. 
 • Dijous 16 de setembre, es farà pública l’assignació de places. Cal que les persones interessades consultin el resultat del sorteig.
 • Del 17 al 26 de setembre (ambdós dies inclosos): Formalitzar la plaça a través a través del pagament de la seva matrícula
 • A partir del 17 de setembre: Inscripcions directes a les activitats amb places lliures. Serà en línia. Les persones interessades s’hauran d’apuntar elles mateixes.
 • Divendres 1 d’octubre: Inici dels cursos i tallers.

Protocol COVID-19

La Xarxa de centres cívics, i seguint les principals recomanacions del PROCICAT, hem adoptat diferents mesures de prevenció per fer fornt a la COVID-19

Normativa i recomanacions

A tall de resum, les principals mesures d’accés als equipaments cívics i socials a la ciutat de Girona són:

 • Cal respectar i seguir les normes d’accés i les mesures d’higiene indicades
 • No accedir amb símptomes COVID-19 (febre, tos, diarrea, dificultat al respirar, mocs...).
 • Si s’escau, cal prendre’s la temperatura abans de sortir de casa
 • És obligatori l’ús de mascareta
 • És obligatori netejar-se les mans amb gel hidroalcohòlic a l’entrar i al sortir de l’equipament
 • Cal limitar l’ús dels ascensors a una ocupació màxima d’una persona.
 • Cal mantenir la distància de seguretat 1,5 m per persona
 • Seguir en tot moment les indicacions del personal del centre cívic