Header: Centres cívics

Xarxa de centres cívics

Xarxes: Centres cívics

Fitxa - Xarxa de centres cívics

Xarxa de Centres Cívics

Horari d'obertura:
De dilluns a divendres de 9 a 22 h.
Dissabte de 10 a 14 i de 16 a 20 h.
Agost tancat.

Horari d'atenció al públic:
De dilluns a divendres de
9 a 13 i de 16 a 20 h.
Dissabte de 10 a 13 h.
Agost tancat.

Juny, juliol i setembre
l'horari d'atenció al públic pot variar.

Els horaris poden ser modificats segons necessitats dels centres cívics.

A/e:
 xccivics@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/ccivics

Ruta de navegació

Publicador de continguts

El cicle A Prop celebra cinc anys amb 23 propostes de talent emergent de les comarques gironines

La programació tindrà lloc del 16 d’abril al 5 de juliol en 13 equipaments municipals de 7 barris de Girona i inclou propostes de diferents àmbits artístics, totes gratuïtes.

La cinquena edició del cicle A prop arribarà aquest proper mes d’abril a Girona amb una nova edició formada per 23 propostes que donaran a conèixer nous projectes del talent emergent de les comarques gironines. Aquest matí, el tinent d'alcaldia i regidor de Cultura de l’Ajuntament de Girona, Quim Ayats i Bartrina; el diputat de Cultura i vicepresident quart de la Diputació de Girona, Jordi Camps, i el tècnic responsable de l'Oficina de Foment de les Arts de l’Ajuntament de Girona, Aniol Casadevall, han presentat l’edició d’enguany.

La programació tindrà lloc del 16 d’abril al 5 de juliol en 13 equipaments municipals de 7 barris de Girona i inclourà actuacions de diferents àmbits artístics (arts escèniques, música i arts visuals), totes gratuïtes.

Concretament, les propostes es podran veure al Centre Cívic Onyar, al Centre Cívic Ter, al Centre Cívic Sant Narcís, al Centre Cívic Pont Major, al Centre Cívic Pla de Palau, al Centre Cívic Santa Eugènia, a la Biblioteca Antònia Adroher, a la Biblioteca Just M. Casero, a la Biblioteca Ernest Lluch, a la Biblioteca Salvador Allende, a L’Estació Espai Jove, al Güell Espai Jove, a La Marfà i al Mercat de La Volta.

“El cicle A Prop és una de les principals apostes de l’Ajuntament per fer arribar l’èxit cultural de la ciutat a tots els gironins i gironines. Amb aquesta iniciativa acostem una cultura de qualitat, de talent gironí i accessible per a tothom, a tots els barris de Girona”, ha posat en relleu el tinent d'alcaldia i regidor de Cultura de l’Ajuntament de Girona, Quim Ayats i Bartrina.

Per la seva banda, el vicepresident quart i diputat de Cultura de la Diputació de Girona, Jordi Camps, ha explicat que “el món de la cultura canvia a gran velocitat i també les dinàmiques en el consum de la cultura. És per això que com a responsable de l’àrea de cultura de la Diputació de Girona em plau especialment que aquells projectes culturals que neixen a redós i pels municipis, es consolidin de la manera com ho ha fet aquest cicle ‘A prop’ que enguany arriba a la cinquena edició” i ha afegit que “des de les institucions hem de col·laborar, per seguir donant suport a esdeveniments que es fan a casa nostra i per a què els creadors i músics emergents siguin coneguts al seu propi entorn”.

En la convocatòria artística corresponent al 2024 es van presentar un total de 199 propostes d’artistes emergents del territori, entre les quals una comissió tècnica formada per persones especialistes dels diferents àmbits artístics en va escollir 23.

De la vintena de propostes seleccionades, dotze són actuacions musicals (Kairós & The Smoking Trumpet, A\Marte, Minibus Intergalàctic, Cinta, Foresta, Jost Jou, Foxglove, Grabu, Clàudia Rostey, Babaflow, Alterannda i Nyiskels) i set espectacles són d’arts escèniques, amb representacions de dansa, teatre i circ (Cia. Seon, Col·lectiu A Foc Lent, El salón de los Invisibles, Uku Pacha, Elena Romero Muñoz, Colectivo Ameno i La Saura). A aquestes propostes se n’hi sumen tres de literàries (Èlia Serrano, Presagi Funest i Revers) i una d’arts visuals interactiva (Fotonik.lab).

El cicle A Prop es va iniciar el 2020, en plena pandèmia, com a prova pilot en el marc del Projecte d’Especialització i Competitivitat Territorial (PECT) “Indústries Culturals i Creatives de Girona i el seu entorn territorial”, un projecte cofinançat en un 50% pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Unió Europea, en el marc del Programa operatiu FEDER de Catalunya 2014-2020. El cicle A prop està organitzat per l’Ajuntament de Girona amb el suport de la Diputació de Girona i el patrocini de Damm. La gestió executiva del cicle va a càrrec de Baowatt.

L’esdeveniment ofereix una programació cultural de petit format que porta als barris de Girona propostes artístiques de creadores i creadors emergents de les comarques gironines. Els centres cívics, biblioteques municipals i els espais joves de la ciutat es converteixen durant uns dies en l’aparador de propostes culturals fresques i de proximitat. El cicle preveu obrir nova convocatòria a la tardor per rebre propostes per a l’edició del 2025.

Podeu consultar la programació al web de l’A Prop, a les xarxes socials municipals de Girona Cultura i al perfil d’Instagram del cicle, @aprop_gi. També us podeu descarregar el dossier de premsa i veure el vídeo promocional.

Dossier de premsa
Cartells amb tota la programació 2024
Tornar