Notícies | Relacions externes
Girona acull la primera reunió del projecte europeu School Chance
Des d'avui i fins dijous, representants de vuit regions d'Europa participen en la trobada que dóna el tret de sortida al programa.
Girona acull, des d’avui i fins dijous, la primera reunió del projecte europeu School Chance, que té com a objectiu principal incorporar la mobilitat autònoma i independent dels infants a les polítiques regionals dels territoris que hi participen. Aquestes jornades, que tenen lloc al Saló de Descans del Teatre Municipal. serviran per donar el tret de sortida al projecte i serviran per començar a intercanviar punts de vista sobre la mobilitat dels infants i per definir el pla de treball a seguir.
L’Ajuntament de Girona i la Direcció General d'Infraestructures de Mobilitat del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya treballen conjuntament en aquest projecte europeu, en el qual participen també els ajuntaments de la ciutat italiana de Reggio Emilia, de la ciutat holandesa d’Utrecht, de la ciutat polonesa de Gdansk i de la ciutat sueca de Gävle; l’agència metropolitana Brasov Metropolitan Agency For Sustainable Development (Romania), i l’Austrian Mobility Research FGM_AMOR (Àustria), que actua com a soci assessor.
El tinent d’alcaldia i regidor d’Urbanisme, Activitats, Mobilitat i Via Pública, Joan Alcalà, i el regidor de Relacions Internacionals i Smart City, Narcís Sastre, han donat aquest matí la benvinguda als participants les jornades. El regidor Alcalà ha manifestat que aquest projecte és un “repte per a la mobilitat escolar en les polítiques regionals que s’acomoda amb les línies previstes en el Pla de mobilitat urbana de la ciutat”. Alcalà també ha definit la col·laboració de la ciutat de Girona amb les altres ciutats europees com “una relació fructífera” gràcies al “compromís a cooperar a través d’accions conjuntes per a la mobilitat sostenible”. Per la seva banda, Narcís Sastre ha definit aquest projecte com “una gran oportunitat” que permetrà “continuar treballant per al desenvolupament i la sostenibilitat per mitjà de l’intercanvi d’experiències”.
Intercanvi de bones pràctiques relatives a la mobilitat independent dels infants
La finalitat del projecte School Chance és que diverses regions d’Europa intercanviïn bones pràctiques relatives a la mobilitat independent dels nens i nenes per tal de modificar polítiques regionals i elaborar plans que lliguin amb l’estratègia d’Europa 2020, que preveu un creixement sostenible, intel·ligent i integrador. Els objectius de School Chance es divideixen en quatre àmbits: infraestructures (com han de ser els entorns de les escoles); educació (quines activitats són les més adequades per a cada nivell escolar); comunicació, i promoció (com poden les noves tecnologies ajudar a involucrar les comunitats escolars). El propòsit és definir un programa de mobilitat escolar sostenible, segura i accessible per a tots els membres de la comunitat i per a cada etapa educativa.
El programa, que s’inicia avui, durarà cinc anys i es dividirà en dues fases. La primera, sota el nom de “Interregional learning”, es durà a terme del 2017 al 2021. En aquest període, s’identificaran les bones pràctiques entre els socis del projecte, es realitzaran visites per estudiar les bones pràctiques seleccionades i es desenvoluparan els plans regionals d’acció. La segona fase, amb una durada de dos anys, servirà per implementar els plans elaborats i fer-ne el seguiment.
El projecte europeu SCHOOL mobility CHAllenge in regioNal poliCiEs (School Chance) és un projecte aprovat pel programa Interreg Europe i finançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) per al període 2014-2020. El programa Interreg Europe es divideix en quatre eixos prioritaris relacionats amb l'estratègia Europa 2020, i el projecte School Chance s’emmarca en l’objectiu temàtic 4: “Low-carbon economy: Afavorir el pas a una economia baixa en carboni en tots els sectors”.