Header: Relacions externes

Relacions externes

Ruta de navegació

Albi | Relacions Externes

Albi

Data de l'agermanament: 9 de juny de 1985

Les relacions d’agermanament amb Albi es formalitzen el 9 de juny de 1985. L’agermanament amb Albi està motivat per la proximitat entre les dues ciutats, per les similituds en la promoció patrimonial i històrica de les dues ciutats, riques en patrimoni cultural, arquitectònic i natural, així com per la voluntat de cooperació institucional, social i cultural. 

El 28 d’octubre del 2015 es va celebrar a Girona la renovació de l’acord de l’agermanament amb Albi amb motiu del seu 30è aniversari. 

Pacte d'agermanament amb Albi 1986

Albi, la ciutat episcopal 

La ciutat d’Albi s’estén a la riba del riu Tarn al sud-oest de França. La ciutat es caracteritza pel seu centre històric d’arquitectura medieval iniciada als segles X i XI. El Pont Vell (Pont-Vieux), el barri de Saint-Salvi i la seva església són el patrimoni més emblemàtic de l’inici d’aquesta etapa arquitectònica. Al segle XII es va convertir en una poderosa ciutat episcopal. Al final del s. XIII es va construir la catedral fortificada que domina la ciutat amb rajols vermells i ataronjats característics de la zona. Al llarg de la Catedral trobem també el Palau de la Berbie envoltat de barris medievals. El 2010 la Ciutat episcopal va ser declarada Patrimoni Mundial UNESCO.

A banda de la seva riquesa patrimonial, Albi és una ciutat reconeguda per a les seves vinyes centenàries i la seva gastronomia, una ciutat universitària i de recerca que atrau la innovació industrial, i que compta amb un patrimoni museístic i cultural de prestigi internacional.