Header: Relacions externes

Relacions externes

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Girona i Albi renoven l'acord d'agermanament amb motiu del 30è aniversari

Carles Puigdemont i Stéphanie Guiraud-Chaumeil coincideixen a subratllar la projecció de futur del vincle entre les dues ciutats.

L’alcalde de Girona, Carles Puigdemont, i l’alcaldessa d’Albi, Stéphanie Guiraud-Chaumeil, han renovat aquest matí la declaració d’amistat entre les dues ciutats en l’acte de commemoració del 30è aniversari de l’agermanament entre Girona i Albi. Tant Puigdemont com Guiraud-Chaumeil han ressaltat la projecció de futur del vincle entre els dos territoris, gràcies, sobretot, a la proximitat no només geogràfica entre les dues poblacions.

“Hem d’aprofundir i enriquir el coneixement mutu i l’intercanvi de ciutadans entre els dos municipis, fet que ens obrirà noves oportunitats”, ha ressaltat l’alcalde, fent referència a la modificació del mapa regional de França i el potencial de creixement del triangle Lió-Tolosa-Barcelona.

Referint-se també a la connexió entre els agents socials i econòmics de les dues ciutats, Stéphanie Guiraud-Chaumeil ha subratllat que “els nostres territoris s’enriqueixen gràcies a la relació de confiança, no només entre institucions, sinó també entre habitants i empreses, que són els que fan que l’agermanament funcioni. I aquest és el premi més gran per a nosaltres”.

Les similituds en la promoció patrimonial, històrica i arquitectònica de Girona i Albi també ha estat remarcada pels màxims representants dels consistoris de les dues ciutats. El reconeixement com a patrimoni mundial de la UNESCO de la ciutat episcopal d’Albi o la incorporació del gironí Llibre del sindicat remença al Registre de la Memòria del Món també de la UNESCO han estat citats també com a punts en comú entre els dos territoris.

Aquest ha estat precisament el tema central de la conferència “El patrimoni mundial de la UNESCO: procés d’inscripció i retorn de l’experiència de la ciutat episcopal d'Albi”, que ha pronunciat la responsable de la missió UNESCO de l’Ajuntament d’Albi, Marie-Eve Cortés, durant l’acte institucional. Cortés ha fet un repàs al procediment i els requeriments de la UNESCO per declarar patrimoni mundial algun indret, així com als elements singulars de la ciutat i al procés que va seguir Albi per poder passar a formar part del patrimoni de la UNESCO.

Després de signar el document de renovació de l’amistat entre les dues ciutats, l’alcalde ha lliurat l’obsequi institucional del consistori, la reproducció de la “a”, una de les lletres toves de Torres Monsó, a l’alcaldessa d’Albi, assenyalant que representa “tant l’inici de l’agermanament, amb els pioners que ho van fer possible ara fa trenta anys, com l’inici també d’aquesta nova etapa d’agermanament entre Albi i Girona”. Prèviament a l’acte institucional, Stéphanie Guiraud-Chaumeil ha signat el llibre d’honor de la ciutat.

Podeu consultar més informació sobre l’agermanament amb Albi al següent enllaç.

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 136 resultats.