Header: Relacions externes

Relacions externes

Ruta de navegació

Dia d'Europa 2018 | Relacions Externes

Dia d'Europa 2018

9 de maig

Amb motiu de la commemoració del Dia d’Europa l’Ajuntament de Girona, a través del Gabinet d’Estudis Socials i Europeus, la Diputació de Girona i la Delegació Territorial del Govern de la Generalitat a Girona organitzen des del 2012 un acte institucional unitari a la ciutat. 

El Dia d’Europa se celebra el 9 de maig. La data coincideix amb l’aniversari de la celebració de la Declaració de Schuman. El 9 de maig de 1950 el ministre francès Robert Schuman va pronunciar un discurs on proposava una nova forma de cooperació política per a un projecte que promogués la pau i la prosperitat entre les nacions europees i evitar futures guerres. Aquesta proposta va donar lloc, un any més tard, a la creació de la Comunitat Europea del Carbó i l’Acer, considerada el precedent de la Unió Europea que sorgeix amb els Tractats de Roma de 1957.

Acte institucional unitari de commemoració del Dia d'Europa

Dimecres 9 de maig de 2018, a les 19 h

Al Saló de Descans del Teatre Municipal de Girona

L'acte comptarà amb les intervencions dels alumnes de l'Institut Santiago Sobrequés Vidal, guanyadors de la Beca Premi d'Europa de l'Assemblea Parlamentària del Consell d'Europa, del director de la Casa de la Generalitat a Perpinyà i de l'impulsor de la inscripció a la Llista de la UNESCO del Patrimoni Immaterial Mundial de la Rumba Catalana.

Ho organitzen: Ajuntament de Girona, Diputació de Girona i Generalitat de Catalunya a Girona.