Header: Relacions externes

Relacions externes

Ruta de navegació

Dia d'Europa 2024 | Relacions Externes

Dia d'Europa 2024

9 de maig

Amb motiu de la commemoració del Dia d’Europa l’Ajuntament de Girona, a través del Gabinet d’Estudis Socials i Europeus, la Diputació de Girona i la Delegació Territorial del Govern de la Generalitat a Girona organitzen des del 2012 un acte institucional unitari a la ciutat. 

El Dia d’Europa se celebra el 9 de maig. La data coincideix amb l’aniversari de la celebració de la Declaració de Schuman. El 9 de maig de 1950 el ministre francès Robert Schuman va pronunciar un discurs on proposava una nova forma de cooperació política per a un projecte que promogués la pau i la prosperitat entre les nacions europees i evitar futures guerres. Aquesta proposta va donar lloc, un any més tard, a la creació de la Comunitat Europea del Carbó i l’Acer, considerada el precedent de la Unió Europea que sorgeix amb els Tractats de Roma de 1957.

Acte institucional unitari de commemoració del Dia d'Europa

Dijous 9 de maig de 2024, a les 19 h

A l'Auditori de La Mercè

Acte institucional unitari de commemoració del Dia d’Europa en el que celebrem l'efemèride de la Declaració de Schuman del 9 de maig del 1950 i els valors fundacionals europeus. L’acte constarà de la presentació del Projecte “Europa amb Iniciativa” per part de l’alumnat i professorat de l’INS Ermessenda, guanyador de la Beca Premi Europa 2023, i del concert “De Catalunya a Europa” del Cor de Cambra– Conservatori de Música Isaac Albéniz de la Diputació de Girona. 

Ho organitza: Ajuntament de Girona, Diputació de Girona i Delegació del Govern de la Generalitat a Girona. 
Hi col·labora: Associació d’Amics de la UNESCO de Girona; Associació Catalana per l’Educació, la Formació i la Recerca (ACEFIR); el Centre Europe Direct de la Universitat de Girona i el Centre de Documentació Europea de la Universitat de Girona.

Agenda Tota | Dia d'Europa

Agenda