Header: Relacions externes

Relacions externes

Ruta de navegació

Dia d'Europa 2021 | Relacions Externes

Dia d'Europa 2021

9 de maig

Amb motiu de la commemoració del Dia d’Europa l’Ajuntament de Girona, a través del Gabinet d’Estudis Socials i Europeus, la Diputació de Girona i la Delegació Territorial del Govern de la Generalitat a Girona organitzen des del 2012 un acte institucional unitari a la ciutat. 

El Dia d’Europa se celebra el 9 de maig. La data coincideix amb l’aniversari de la celebració de la Declaració de Schuman. El 9 de maig de 1950 el ministre francès Robert Schuman va pronunciar un discurs on proposava una nova forma de cooperació política per a un projecte que promogués la pau i la prosperitat entre les nacions europees i evitar futures guerres. Aquesta proposta va donar lloc, un any més tard, a la creació de la Comunitat Europea del Carbó i l’Acer, considerada el precedent de la Unió Europea que sorgeix amb els Tractats de Roma de 1957.

Acte institucional unitari de commemoració del Dia d'Europa

Divendres 7 de maig de 2021, a les 18 h

A l'Auditori de La Mercè

El lema d’enguany serà “Repensar Europa” i tractarà sobre com ha de ser el futur del continent i els principals reptes que ha d’encarar: el canvi climàtic, la intel·ligència artificial, la salut pública, l’autonomia estratègica de la Unió Europea, les migracions i la preservació dels valors de la UE.