Header: Relacions externes

Relacions externes

Ruta de navegació

Dia d'Europa 2023 | Relacions Externes

Dia d'Europa 2023

9 de maig

Amb motiu de la commemoració del Dia d’Europa l’Ajuntament de Girona, a través del Gabinet d’Estudis Socials i Europeus, la Diputació de Girona i la Delegació Territorial del Govern de la Generalitat a Girona organitzen des del 2012 un acte institucional unitari a la ciutat. 

El Dia d’Europa se celebra el 9 de maig. La data coincideix amb l’aniversari de la celebració de la Declaració de Schuman. El 9 de maig de 1950 el ministre francès Robert Schuman va pronunciar un discurs on proposava una nova forma de cooperació política per a un projecte que promogués la pau i la prosperitat entre les nacions europees i evitar futures guerres. Aquesta proposta va donar lloc, un any més tard, a la creació de la Comunitat Europea del Carbó i l’Acer, considerada el precedent de la Unió Europea que sorgeix amb els Tractats de Roma de 1957.

Acte institucional unitari de commemoració del Dia d'Europa

Dimarts 9 de maig de 2023, a les 18 h

Al Teatre Municipal de Girona

Acte institucional de commemoració del Dia d’Europa emmarcat en l’Any Europeu de les Competències. L’acte constarà d’una presentació del projecte Europa 360º, projecte guanyador de la Beca Premi Europa 2022 per part de l’alumnat i professorat de l’INS Ermessenda, i d’una ponència sobre “L’educació en l’era de la intel·ligència artificial”, a càrrec de la Sra. Anna Pons, directora de projecte a la Organització per la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE).

Ho organitza: Ajuntament de Girona, Diputació de Girona i Delegació del Govern de la Generalitat a Girona. Hi col·labora: Associació d’Amics de la UNESCO de Girona; Associació Catalana per l’Educació, la Formació i la Recerca (ACEFIR); el Centre Europe Direct de la Universitat de Girona i el Centre de Documentació Europea de la Universitat de Girona