Header: Relacions externes

Relacions externes

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Girona celebra avui el Dia Mundial del Patrimoni Audiovisual sota el lema "És la teva història. No te la perdis"

L'Arxiu Municipal acollirà a les 19 h la conferència "TVGi: la memòria d'una ciutat".

Girona commemora avui el Dia Mundial del Patrimoni Audiovisual sota el lema “És la teva història. No te la perdis” amb una conferència en la qual es posarà en relació l’arxiu de la televisió amb la memòria visual de la ciutat dels darrers 30 anys. La conferència, conduïda pel tècnic del Centre de Recerca i Difusió de la Imatge (CRDI) de Girona, Pau Saavedra, i titulada “TVGi: la memòria de la ciutat”, se centra en la Televisió de Girona (TVGi), que va emetre per primera vegada el 26 d'octubre de 1986 durant Fires de Sant Narcís, i pocs anys després es va convertir en una mitjà capaç de fer arribar diàriament a tots els gironins les imatges i els sons de la seva realitat més propera. El fons d'arxiu de TVGi constitueix avui dia una important font per a la recerca i el coneixement del passat recent de la ciutat. 

A més a més d’aquest acte, el CDRI també ha organitzat la taula rodona “TVGi 1986-2016: 30 anys de Televisió de Girona”, que tindrà lloc també a l’Arxiu Municipal el proper dimarts 8 de novembre a les 19 h. La finalitat de l’acte és conversar i debatre al voltant dels 30 anys d'emissions de Televisió de Girona i del seu paper com a mitjà de comunicació de proximitat. Al debat hi intervindran els diferents directors que ha tingut la televisió des dels seus inicis fins als nostres dies: Joan Roura, Josep Ignasi Avilés, Enric Matarrodona i Àlex Martí. 

Finalment, el CDRI presenta el recurs en línia “L’espiral de la història”, un programa de televisió coproduït per l'Ajuntament de Girona i Televisió de Girona, dirigit i presentat per Xavier Carmaniu, que va ser emès durant dues temporades, entre 2004 i 2006, per la televisió local gironina, i que ara ha estat reeditat i publicat al web del Servei de Gestió Documental, Arxius i Publicacions (SGDAP). El programa dóna a conèixer de forma didàctica la història de la ciutat a través d'alguns dels seus fets històrics, de les seves entitats i associacions així com dels carrers, places i altres indrets de la ciutat. 

Els actes programats estan organitzats conjuntament per l’Ajuntament de Girona i el Museu del Cinema i els Amics de la UNESCO de Girona. 

Dia Mundial del Patrimoni Audiovisual 

L’any 2005 la UNESCO va instaurar la celebració del Dia Mundial del Patrimoni Audiovisual cada 27 d’octubre amb l’objectiu de promoure la conservació de la documentació audiovisual per a les futures generacions. L’organisme encarregat de coordinar el Dia Mundial del Patrimoni Audiovisual és el Coordinating Council of Audiovisual Archives Associations (CCAAA) . A la seva pàgina web es publiquen les activitats dels diferents arxius i centres de documentació de tot el món relacionats amb la preservació i difusió del patrimoni audiovisual. 

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 136 resultats.