Header: Relacions externes

Relacions externes

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L’Ajuntament de Girona engega una taula de treball amb la Catalunya Nord per promoure la cooperació territorial dins l’Espai Català Transfronterer

Les accions se centren en l'eficiència energètica, la promoció de recursos i energies renovables i l'estimulació de l'intercanvi de serveis i recursos entre empreses.

Imatge de la darrera reunió celebrada a Girona

L’Ajuntament de Girona ha engegat una taula de treball amb la Catalunya Nord per promoure la cooperació territorial dins l’Espai Català Transfronterer. Aquest darrer semestre han tingut lloc diverses trobades entre personal responsable, tècnic i administratiu de l'Ajuntament de Girona i els diferents responsables de desenvolupament econòmic de les mancomunitats de la Catalunya Nord dels municipis de Vallespir, Aspres, Alberes, la Costa Vermella i Illiberis.
 
Aquesta proposta es focalitza en diverses accions com el foment de l'eficiència energètica, la promoció de recursos i energies renovables i l'estimulació de l'intercanvi de serveis i recursos entre empreses. Aquestes persegueixen, entre altres impactes, millorar la competitivitat i la digitalització dels polígons industrials. A tall d'exemple seria reduir el consum d'energia, per una banda, dels costos de producció i, per tant, millora la competitivitat, a més acostuma a portar associat millores digitals com per exemple la domòtica. També es pretén fomentar la cooperació empresarial mitjançant l'economia circular i reduir les emissions de gasos d'efecte hivernacle del sector.
 
“Girona és una ciutat oberta que aposta pel coneixement i per la innovació, per això és important col·laborar i treballar experiències i projectes amb altres ciutats europees que també estan a l’avantguarda en aspectes tan importants com són l’eficiència energètica, les energies renovables i l’intercanvi de serveis i recursos entre empreses per fomentar motors econòmics”, exposa la vicealcaldessa i regidora de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Girona, Gemma Geis i Carreras.
 
L'objectiu d'aquestes trobades ha estat buscar sinergies, aliances i marcs de treball compartits per promoure la cooperació territorial dins de l'Espai Català Transfronterer (ECT) mitjançant programes de finançament per a projectes Intereg POCTEFA 2021-2027 finançats amb fons FEDER.
 
Concretament, es va parlar de les característiques d'aquest programa per a l'objectiu polític europeu que vetlla pel foment d'una Europa més intel·ligent que permeti crear un espai de coneixement i innovació per a un creixement sostenible de les Petites i Mitjanes Empreses (PIMES). Per part de l'Ajuntament de Girona es va presentar una proposta per a futures convocatòries per crear una xarxa de cooperació entre parcs industrials articulats al voltant del corredor de transport de l'ECT que fomentin la simbiosi industrial mitjançant la identificació i suport a la implementació de solucions comunes al repte del desenvolupament sostenible en el context de la transició energètica.
 
La simbiosi industrial és l'associació d'empreses que persegueixen maximitzar els usos dels recursos, tant físics com de servei i reduir els seus impactes ambientals de manera conjunta. Les empreses en simbiosi promouen l'intercanvi d'energia, materials, aigua i productes derivats maximitzant l'ús de residus i minimitzant l'ús de matèries primeres. 
 
Aquestes trobades han esdevingut un punt d'inici per Girona per continuar amb l'intercanvi de coneixements, experiències i reptes de futur a l'Espai Català Transfronterer. És un projecte que un cop aprovat, tindria una vigència de tres anys.
 

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 141 resultats.