Notícies | Relacions externes
Girona promou un espai gratuït de lleure naturalista per a infants i joves
La iniciativa, que portarà per nom El Niu de La Sorellona, s’emmarca dins del projecte GiroNat i es farà un dissabte al mes durant tot el curs escolar
L’Ajuntament de Girona i l’Associació La Sorellona impulsaran el curs vinent un espai de lleure naturalista per a infants i joves. La iniciativa s’anomenarà El Niu de la Sorellona i es tracta d’una activitat matinal gratuïta organitzada un dissabte al mes (de setembre a juny) i dirigida a nois i noies de 6 a 14 anys. La proposta s’emmarca dins del projecte GiroNat.
"La suma de l’educació, el lleure i la conscienciació ambiental ha de ser el nostre segell de ciutat. L'emergència climàtica és una problemàtica que afecta totes les generacions, especialment les més joves i també les que vindran, i per tant és cabdal que la mainada i el jovent puguin descobrir-ne la importància a través d'activitats pràctiques que els connecten directament amb el seu entorn i en potencien el coneixement del territori", afirma el regidor d’Acció Climàtica de l’Ajuntament de Girona, Sergi Cot.
El Niu neix amb la voluntat que els infants disposin d’un espai de lleure durant el curs escolar per descobrir diferents punts de la ciutat amb una mirada naturalista, més enllà de colònies i casals d’estiu. Entre les excursions previstes hi ha sortides a la Devesa, a les hortes de Santa Eugènia, a la Vall de Sant Daniel o a la zona del Calvari.
Aquesta activitat compta inicialment amb 20 places disponibles i les preinscripcions es poden fer des del web www.sorellona.org/elniu, des d’ara i fins al 8 de setembre.
GiroNat és un projecte compartit de ciutat, perdurable i demostratiu, que impulsa la biodiversitat i la infraestructura ecològica com a eixos vertebradors d’un gir de 180 graus cap a una renaturalització urbana, transformant Girona en una ciutat més verda, resilient i saludable. El projecte proposa una transformació urbana que doni resposta als reptes i oportunitats que afronta Girona com a ciutat mediterrània, universitària i educadora, socialment diversa, fluvial i pròxima a la natura.
El projecte GiroNat, que compta amb una subvenció dels fons europeus Next Generation a través de la Fundación Biodiversidad, està coordinat per l’Ajuntament de Girona i compta amb el suport de la Universitat de Girona i de les entitats ambientalistes Associació La Sorellona, Associació Xarxa per la Conservació de la Natura, SEO Birdlife (Societat Espanyola d’Ornitologia) i la Fundació Institut Català per la Recerca de l’Aigua (ICRA).
El projecte GiroNat compta amb el suport de la Fundación Biodiversidad del Ministerio para la Transición Ecológica y el Reto Demográfico (MITECO) en el marc del Plan de Recuperación, Transformación y Resiliencia (PRTR), finançat per la Unió Europea - NextGenerationEU.