Header: Relacions externes

Relacions externes

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L’Ajuntament de Girona inicia el procés per dotar-se d’una estratègia de ciutat comestible

Aquest divendres, dia 16 de juny, tindrà lloc un taller obert a tota la ciutadania per tal de definir les línies estratègiques a treballar dins el projecte

L’Ajuntament de Girona ha iniciat el procés per dotar-se d’una estratègia de ciutat comestible, amb l’objectiu principal d’estendre la xarxa d’horts urbans de la ciutat en diferents espais, com a part activa de renaturalització urbana i de transformació dels espais públics i comunitaris. Aquest divendres, dia 16 de juny, tindrà lloc un taller obert a tota la ciutadania per tal de definir les línies estratègiques a treballar dins el projecte. L’acte tindrà lloc de les 18 a les 20 h, a la Sala Arcs del Centre Cívic Sant Narcís. Per assistir-hi, cal fer les inscripcions a través de la web Girona Participa

En aquesta primera fase de Ciutat Comestible es pretén definir un marc conceptual comú, de criteris i de valors, a totes aquestes iniciatives d’horts urbans que estan sorgint a Girona, com per exemple la prova pilot “Menja’t Sant Narcís! Barri comestible” o els horts escolars; així com eines de planificació per implementar i facilitar actuacions d’espais productius a petita escala i cogestionats pels mateixos veïns i veïnes.

L'estratègia de ciutat comestible s’emmarca dins el GiroNat, un projecte compartit de ciutat, perdurable i demostratiu, que impulsa la biodiversitat i la infraestructura ecològica com a eixos vertebradors d’un gir de 180 graus cap a una renaturalització urbana, transformant Girona en una ciutat més verda, resilient i saludable. El projecte proposa una transformació urbana que doni resposta als reptes i a les oportunitats que afronta Girona com a ciutat mediterrània, universitària i educadora, socialment diversa, fluvial i pròxima a la natura.
 
El projecte, que compta amb una subvenció dels fons europeus Next Generation, està coordinada per l’Ajuntament de Girona i compta amb el suport de la Universitat de Girona i de les entitats ambientalistes Associació La Sorellona, Associació Xarxa per la Conservació de la Natura, SEO Birdlife (Societat Espanyola d’Ornitologia) i la Fundació Institut Català per la Recerca de l’Aigua (ICRA).

El projecte GiroNat compta amb el suport de la Fundación Biodiversidad del Ministerio para la Transición Ecológica y el Reto Demográfico (MITECO) en el marc del Plan de Recuperación, Transformación y Resiliencia (PRTR), finançat per la Unió Europea - NextGenerationEU.

Web GiroNat
Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 137 resultats.