Notícies | Relacions externes
Girona assisteix a l’Assemblea General de la xarxa europea de ciutats mitjanes Eurotowns a Manresa
Enguany l’Assemblea General d’Eurotowns ha reunit dotze ciutats europees a Manresa després de dos anys de celebracions telemàtiques.
Una representació política i tècnica de l’Ajuntament de Girona encapçalada per la regidora de Mobilitat i Via Pública, la Sra. Marta Sureda, ha assistit el passat dijous i divendres a l’Assemblea General d’Eurotowns que ha tingut lloc a la ciutat de Manresa. L’Assemblea General d’Eurotowns és l’òrgan democràtic de representació de l’entitat on es troben els representants de les ciutats membre de la xarxa una vegada l’any per a debatre l’agenda política i estratègica d’Eurotowns, on s’escull el
President i vicepresidents i els membres del Consell Executiu i on s’aproven els pressupostos i el programa de treball anuals després de fer balanç de la feina feta.
L’Assemblea ha estat presidida pel President de la xarxa i alcalde de la ciutat de Sindelfingen (Alemanya) el Sr. Christian Gangl. Després de dos anys en què s’havia hagut de realitzar telemàticament degut a les limitacions als desplaçaments imposades per la pandèmia, el 3 i 4 de novembre s’ha recuperat la trobada presencial de les ciutats de la xarxa amb la presència de dotze ciutats europees (Avilés, Detmold, Gävle, Girona, Manresa, Reggio Emilia, Roeselare, Sabadell, Schiedam, Sindelfingen, Solingen i Varberg).
Enguany s’ha parlat de com afrontar els reptes climàtics, econòmics, de governança i socials a les ciutats mitjanes d’Europa sense perdre el focus en el desenvolupament sostenible. Per a fer-ho, s’han convidat experts en la matèria. També s’han presentat els informes dels diferents grups de treball temàtics de la xarxa (cultura, objectius globals, inclusió social, desenvolupament dels centres de les ciutats, innovació, indústria sostenible i grup d’estratègia política) i les prioritats de treball pel 2023, entre les quals hi ha el desenvolupament de projectes amb finançament europeu i la implementació de l’Agenda Urbana Europea.
Eurotowns es va establir el 1991 amb la voluntat d’establir una xarxa per la cooperació entre les ciutats de mida mitjana d’Europa per a facilitar l’intercanvi i transferència de bones pràctiques i coneixement; per la identificació, comunicació i defensa de les necessitats i interessos de les ciutats mitjanes en els processos de consulta i presa de decisions de la Unió Europea; i per a donar suport a les ciutats membre al desenvolupament sostenible i innovador de les ciutats en línia amb les prioritats europees.