Header: Relacions externes

Relacions externes

Ruta de navegació

Publicador de continguts

La ciutat de Girona, inclosa en la Xarxa Mundial de Ciutats de l’Aprenentatge de la UNESCO 

La ciutat de Girona, inclosa en la Xarxa Mundial de Ciutats de l’Aprenentatge de la UNESCO  Es tracta de l’organisme internacional més important en matèria de formació al llarg de la vida.

La ciutat de Girona ha estat inclosa en la Xarxa Mundial de Ciutats de l’Aprenentatge de la UNESCO (GNLC, per les seves sigles en anglès). La candidatura gironina ha estat aprovada juntament amb la de 77 ciutats de 44 països diferents. Aquesta és la xarxa internacional més important en matèria de formació al llarg de la vida. 

“L’acceptació de la ciutat a la xarxa és un reconeixement a la feina feta fins ara pel consistori per a la promoció de polítiques educatives i d’aprenentatge al llarg de la vida, i ens permetrà conèixer les experiències d’altres ciutats per poder guanyar coneixement i tirar endavant noves iniciatives al servei de la ciutadania”, ha afirmat l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas.

“Girona defensa que l’aprenentatge al llarg de la vida ha de permetre a la ciutadania aconseguir dos objectius: el ple desenvolupament integral de cada persona i la inclusió social de tota la població per acabar amb les desigualtats”, explica el regidor d’Educació, Infància i Esports de l’Ajuntament de Girona, Àdam Bertran.
 
La Xarxa Mundial de Ciutats de l’Aprenentatge de la UNESCO està orientada a la política internacional per compartir i intercanviar bones pràctiques entre les ciutats membres. Amb les noves incorporacions, ara l’entitat compta amb 294 ciutats de 76 països diferents. 
 
La ciutat compta amb diferents estructures que promouen la participació activa dels agents educatius i socials de la ciutat com la taula tècnica que coordina internament els serveis municipals, els plans comunitaris o els espais de participació com el Consell Municipal d’Educació, el Consell de la Infància i l’Adolescència i el Consell de Formació Professional i Ocupacional que donen veu a diferents agents implicats en l’aprenentatge que també impulsaran l’estratègia de “Girona ciutat d’aprenentatge”. 
 
Aquesta estratègia complementarà i enriquirà el projecte de Ciutat Educadora, en el que la ciutat porta treballant més de 30 anys. A més, els centres cívics i les biblioteques públiques de la ciutat, desplegats per tota la ciutat, són equipaments que actuen amb una clara vocació d’agents socials d’aprenentatge als barris i són un model de referència en l’àmbit europeu. 
 
El municipi treballa també amb entitats de la societat civil amb molts anys d’experiència en l’àmbit de l’aprenentatge com l’Associació Catalana per a l’Educació, la Formació i la Recerca que col·laboren activament amb el consistori i amb la resta d’agents de la ciutat vinculats a l’aprenentatge per enfortir el model de treball en xarxa que caracteritza Girona. La ciutat té voluntat de difondre el model gironí, així com d’aprendre de les altres ciutats per a treballar els reptes en l’àmbit de l’aprenentatge.   

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 136 resultats.