Header: Relacions externes

Relacions externes

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L’Ajuntament de Girona, la Diputació de Girona i la Generalitat a Girona commemoren conjuntament el Dia d’Europa

L’acte institucional ha tingut lloc aquest migdia a l’auditori del Centre Cultural La Mercè

Foto de l’acte.

L’Ajuntament de Girona, la Diputació de Girona i la Generalitat de Catalunya a Girona han celebrat un any més de forma conjunta el Dia d’Europa a la ciutat. A l’acte institucional commemoratiu, que ha tingut lloc aquest migdia a l’auditori del Centre Cultural La Mercè, hi han participat l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas i Mir; el president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer i Planas, i la delegada del Govern de la Generalitat de Catalunya, Laia Cañigueral i Olivé. En aquesta edició, el Dia d’Europa s’ha dedicat al jovent amb motiu de l'Any Europeu de la Joventut 2022.

L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha destacat que “el jovent són l’esperança per poder avançar en drets fonamentals i en l’exercici de la democràcia de la pau posant per davant l’Europa dels valors i de la ciutadania per sobre de l’Europa dels estats. Hem de tornar a posar al centre de les institucions europees els seus valors fundacionals que són la integració de la governança comuna dels pobles, i la defensa de la pau i els drets fonamentals”.

Per la seva banda, el president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer i Planas, ha explicat que “volem que les institucions europees treballin per la pau i per l'estabilitat i prosperitat dels ciutadans. Per un desenvolupament econòmic i social sostenible i perquè, preservant la diversitats dels pobles d'Europa, es defensi el desenvolupament, es tingui cura del medi ambient i es respectin els drets humans. En aquest Any Europeu de la Joventut hem de confiar que els joves s'involucrin en la construcció d'aquest futur que volem millor per a tots. Un futur que passa per la lluita contra el canvi climàtic, per la millora del tracte als migrants, en la consolidació de la pau que ara veiem amenaçada i treballar per defensar una Europa que sigui garant dels valors democràtics davant les amenaces exteriors i sobretot interiors que podrien pertorbar els principis bàsics que van configurar la unitat europea”.

Finalment, la delegada del Govern de la Generalitat de Catalunya, Laia Cañigueral i Olivé, ha ressaltat que, “a banda de la guerra d'Ucraïna, Europa viu un altre perill, els populismes i l'augment dels partits que promouen idees de discriminació. Partits que lluny de voler sumar, resten. Que neguen la diversitat i les discriminacions que existeixen a causa d'aquesta diversitat i que, per tant, estan en contra de totes les accions que es porten a terme des de les institucions per eradicar les desigualtats. No oblidem mai els valors de pau, justícia i pluralitat que avui commemorem. Comptar amb la implicació dels joves amb inquietuds en els reptes que tenim com a societat és imprescindible, perquè són els que lideraran les polítiques del futur”.

Tenint en compte que enguany la celebració s’ha dedicat al jovent, en el marc de la commemoració de l’efemèride instituts ambaixadors del Parlament Europeu a la comarca del Gironès han presentat la seva experiència a la resta de persones assistents a l’acte. Concretament, hi ha intervingut professorat i alumnat de l’Institut de Celrà, de l’Institut Ermessenda de Girona i de Institut Salvador Espriu de Salt.

Per cloure l’acte, s’ha projectat l’audiovisual Dia d'Europa: celebrem-lo junts, avancem plegats, de la Comissió Europea i s’ha escoltat l’himne d’Europa

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 136 resultats.