Header: Relacions externes

Relacions externes

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Girona commemora demà el Dia Oficial de la Memòria de l'Holocaust i la Prevenció dels Crims contra la Humanitat

L’acte es farà demà a les 19 h al Saló de Plens de l’Ajuntament i comptarà amb una conferència a càrrec de la doctora en Sociologia Marta Simó i amb la tradicional encesa d'espelmes.

La ciutat de Girona commemora demà, dijous 27 de gener, el Dia Oficial de la Memòria de l'Holocaust i la Prevenció dels Crims contra la Humanitat. Atesa la situació pandèmica vigent, l'Ajuntament de Girona i el Patronat Call de Girona han previst un acte institucional concentrat al Saló de Plens de l'edifici consistorial, que estarà presidit per l'alcaldessa de Girona i presidenta del Patronat Call de Girona, Marta Madrenas.

L’acte començarà a les 19 h amb la presentació i lectura de la Resolució 60/70 de l'Organització de les Nacions Unides (ONU) de 2005, a càrrec de la directora del Patronat Call de Girona, Assumpció Hosta. A continuació, la doctora en Sociologia, Especialitat en Identitats Jueves i Holocaust, Marta Simó oferirà la conferència “Per què ens cal encara avui un Dia Internacional en Memòria de les Víctimes de l'Holocaust”. Tot seguit l’alcaldessa, Marta Madrenas, i el representant de la Comunicat Jueva de Girona, Uriel Benguigui, intervindran amb unes paraules. 

L’activitat commemorativa finalitzarà amb una encesa d'espelmes en record i homenatge a totes les víctimes de l'Holocaust i una cloenda musical. L'acte és gratuït i requereix inscripció prèvia per poder-hi assistir.

Aquest 2022 fa 17 anys que l’Assemblea General de les Nacions Unides va proclamar el 27 de gener Dia Internacional en Memòria de les Víctimes de l'Holocaust i Prevenció de Crims Contra la Humanitat. En aquesta data, però de l’any 1945, es va produir l'alliberament del camp d'extermini d'Auschwitz-Birkenau, i l'efemèride ha esdevingut una jornada de reflexió, de memòria i de conjura contra l’oblit que se celebra arreu del món. 

A Girona, i a través del Patronat Call de Girona, es reafirma un cop més el compromís amb la resolució del Parlament Europeu, ratificada per l’ONU, que condemna totes les manifestacions d'intolerància religiosa i d'incitació a la violència contra persones o comunitats basades en l’origen ètnic o en les creences religioses, i que insta tots els estats i governs a mantenir viu el record de l’Holocaust i a educar per tal de prevenir el racisme i la intolerància. Així doncs, des del 2005 se celebren activitats de record i educatives relacionades amb aquesta data, que enguany s'organitzaran sota el lema de "Memòria, dignitat i justícia". 

Inscripció prèvia a l'activitat
Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 136 resultats.