Header: Relacions externes

Relacions externes

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Girona, Lleida i Perpignan Méditerranée Métropole organitzen conjuntament diferents activitats pel Dia Mundial dels Ocells

Aquestes s’inclouen en el marc del projecte Turisme Transfronterer Fluvial i Sostenible (TTFS) del programa INTERREG V A, POCTEFA 2014-2020. A Girona, les propostes es concentraran demà al matí, amb una jornada naturalista que tindrà lloc als aiguamolls de Santa Eugènia.

En el marc del projecte Turisme Transfronterer Fluvial i Sostenible (TTFS), inclòs en la segona convocatòria del programa INTERREG V A Espanya-França-Andorra POCTEFA 2014-2020, entre els diferents socis: Ajuntament de Girona, Consorci del Ter, Ajuntament de Lleida, Turisme de Lleida, Oficina de Turisme de Perpinyà i la Communaute Urbaine Perpignan Méditerranée, s’han organitzat diferents activitats el cap de setmana del 2 i 3 d’octubre pel Dia Mundial dels Ocells. Coincidint amb l’inici del període de migracions, es vol acostar el món dels ocells i els seus hàbitats a la ciutadania, així com donar a conèixer la diversitat i l’interès de les espècies presents, i transmetre els problemes de conservació que els afecten.

A la ciutat de Girona es realitzarà una jornada naturalista demà, dissabte 2 d’octubre, als aiguamolls de Santa Eugènia amb l’Associació El Blauet. Durant el matí, de 9 a 12 h, hi haurà una jornada d’anellament científic d’ocells amb finalitat demostrativa i educativa; exposició i mostra de plomes, nius i material ornitològic; i espai de jocs i tallers per tota la família. Cal inscripció prèvia per correu electrònic a assocgirona@gmail.com. L’aforament és limitat.

A la ciutat de Lleida s’han previst dues activitats. D’una banda, el dissabte, hi haurà “Punt d’observació + Biodiversitat. Els ocells del riu” en diferents punts de la ciutat (9.30 h a la passarel·la dels Maristes, 10.30 h a la passarel·la del Liceu Escolar i 11.30 h a la passarel·la Camps Elisis). Tothom que s’acosti en aquests punts –no cal inscripció prèvia- podrà observar i descobrir la biodiversitat d’espècies d’ocells que hi ha al riu Segre, en ple cor de la ciutat de Lleida. D’altra banda, el diumenge, s’han programat diferents visites guiades i anellament d’ocells als aiguamolls de Rufea, entre les 8 i les 13 h. Cal inscripció prèvia, les places són limitades. Més informació i inscripcions a infosostenible@paeria.cat

Des de Perpignan Méditerranée Métropole s’afegeixen a la celebració d’aquesta jornada de sensibilització, convidant la ciutadania a passejar pels rius Tet i Agly, al llac de les Bosigues de Sant Feliu d’Avall, al llac du Molí i a la zona ornitològica del Soler, al llac de Vilanova de la Raho, a l’estany i la pineda del Barcarès o a l’estany de Canet de Rosselló/Sant-Nazari. Aquests paratges constitueixen parades importants en la ruta dels ocells migratoris; un bon moment per observar el món dels ocells, equipats amb binocles i càmeres, passejant a peu o en bicicleta.

El projecte ha estat cofinançat al 65% pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) a través del programa Interreg V-A Espanya-França-Andorra (POCTEFA 2014-2020). L’objectiu del POCTEFA es reforçar la integració econòmica i social de la zona fronterera Espanya-França-Andorra. La seva ajuda es concentra en el desenvolupament d’activitats econòmiques, socials i medi ambientals transfrontereres a través d’estratègies conjuntes a favor del desenvolupament territorial sostenible.

Cartell de la jornada naturalista
Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 135 resultats.