Header: Relacions externes

Relacions externes

Ruta de navegació

Publicador de continguts

39è aniversari de l’agermanament amb la ciutat de Reggio Emilia

Al llarg dels anys les dues ciutats han col·laborat en multitud de projectes i aquestes relacions segueixen vives a dia d’avui. A l’octubre les dues ciutats llancen el projecte A Contrarellotge 2030: RDG X SDG.

Avui es celebren els 39 anys de l’agermanament entre les ciutats de Girona i Reggio Emilia (Itàlia). El 16 de setembre de 1982 es formalitzaven les relacions d’agermanament entre les dues ciutats. L’agermanament amb Reggio Emilia està motivat per les similituds que comparteix amb Girona pel que fa al compromís amb el progrés, l’educació i la cultura, entre d’altres.

Al llarg dels anys, Girona i Reggio Emilia han col·laborat en multitud de projectes. Avui, la vigència de les relacions entre les dues ciutats és més viva que mai. A l’octubre s’inicia el projecte A Contrarellotge 2030: RDG x SDG entre Girona i Reggio Emilia, juntament amb la ciutat de Dijon (França). El projecte està impulsat a la ciutat de Girona per l’Estació Espai Jove i té com a objectiu treballar l’Agenda 2030 i els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) entre els joves, fent d’altaveu de les bones pràctiques i els reptes que tenen les tres ciutats en matèria de transició ecològica, transició digital i lluita contra les desigualtats. Els joves que hi participin crearan una campanya de comunicació sobre aquestes temàtiques. 

Per altra banda, Girona i Reggio Emilia, junt amb altres ciutats europees, són sòcies també al projecte School Chance, liderat per la ciutat de Girona, i finançat amb fons del programa europeu Interreg Europe. El projecte té com a objectiu impulsar la mobilitat escolar sostenible i segura en les polítiques regionals. En un altre àmbit, la ciutat de Girona és col·laboradora habitual amb els Jocs Internacionals dels Esports Tricolor que es celebren des de fa anys a la ciutat de Reggio Emilia.

Des del Gabinet d’Estudis Socials i Europeus ens complau celebrar aquest 39è aniversari i continuar enfortint les relacions de col·laboració, coneixement mutu i intercanvi d’experiències entre les dues ciutats. 

Més informació
Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 135 resultats.