Notícies | Relacions externes
El projecte EDIFICAT inclou una xerrada en línia sobre les energies renovables aplicades als edificis
L’activitat porta per títol “Illes de calor urbà i edificis sostenibles” i tindrà lloc el dia 4 de maig, de 9.30 a 11.30 h, a través de Zoom. L’Ajuntament de Girona és un dels organismes líders d’aquest programa que té com a objectiu impulsar la reorientació del sector de la construcció per incrementar-ne la qualitat i la sostenibilitat.
Les empreses i professionals del sector de la construcció que vulguin fer més sostenible la seva activitat tindran properament una nova oportunitat per formar-se en termes d'eficiència energètica. En el marc del projecte europeu de cooperació transfronterera EDIFICAT, el pol de competitivitat Derbi i el Clúster de l’Energia Eficient de Catalunya, han organitzat conjuntament una xerrada en línia sobre les energies renovables aplicades als edificis.
La jornada, que tindrà lloc el dia 4 de maig de 9.30 a 11.30 h a través de Zoom, porta per títol “Illes de calor urbà i edificis sostenibles” i constituirà un primer punt de trobada entre professionals i organitzacions del sector d’eficiència energètica i les energies renovables a banda i banda dels Pirineus. Per facilitar l’entesa, s’oferirà servei de traducció simultània en francès, català i castellà.
El programa es dividirà en dos blocs. De bon matí la trobada se centrarà en reflexionar al voltant de la problemàtica de les illes de calor a les ciutats mediterrànies, mentre que la segona part de la jornada estarà dedicada a l’intercanvi d’experiències professionals. D’aquesta manera, més enllà d’abordar els reptes del sector com a part del procés de transició energètica, l’activitat serà un espai de contacte per generar sinergies i possibles accions conjuntes dins de l’EDIFICAT.
Les ponències aniran a càrrec de persones expertes en el sector, concretament de l’arquitecta, urbanista i fundadora de la plataforma Urban Facts, Maria Buhigas; de la responsable del projecte QDO – Envirobat, Chloé Cariello; de l’arquitecte i lanificador urbà i professor i investigador de l’Escola Nacional Superior d’Arquitectura de Montpeller, Stéphane Bosc; de la professora i investigadora de l’Escola Nacional d'Arquitectura de Tolosa i del Laboratori d'Investigació d'Arquitectura de Tolosa, Tathiane Martins; del coordinador del grup d’experts sobre canvi climàtic a Catalunya, Javier Martin Vide, i de la investigadora del Laboratori interdisciplinari de solidaritats, societats i territoris Zohra Mhedhbi.
Les inscripcions ja estan obertes al web del Clúster de l’Energia Eficient de Catalunya.
L’objectiu de l’EDIFICAT és establir un context territorial favorable a la reorientació del sector de la construcció per augmentar-ne la qualitat i la sostenibilitat, mitjançant la creació d’un clúster informal. El projecte s’emmarca en el Programa INTERREG V-A-Espanya-França-Andorra (POCTEFA 2014-2020) i està cofinançat amb el Fons FEDER de la Unió Europea.
L’Ajuntament de Girona és un dels organismes líders d’aquest programa, en què també hi participen la Communauté Urbaine Perpignan Metropole Méditerranée, que agrupa 36 municipis al voltant de Perpinyà; el pol de competitivitat Derbi, que opera a la regió Occitaine-Pyrénées Méditerranée i agrupa empreses, laboratoris, universitats, autoritats locals i altres entitats que participen en el desenvolupament del sector de les energies renovables, i el Clúster de l’Energia Eficient de Catalunya, un ens que a través de la col·laboració entre empreses i entitats té com a objectiu impulsar l’àmbit de l’energia eficient.