Header: Relacions externes

Relacions externes

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Girona commemora el Dia d'Europa de l'any 2014

L'Ajuntament de Girona, la delegació territorial de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Girona celebren la jornada amb un acte institucional al Saló de Descans del Teatre Municipal.

L’alcalde de Girona, Carles Puigdemont; el conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, Santi Vila; el president de la Diputació de Girona, Joan Giraut, i el delegat del Govern de la Generalitat a Girona, Eudald Casadesús, han participat aquest matí a l’acte institucional per commemorar el Dia d’Europa.

La reivindicació dels valors originals que van donar lloc a Europa ha present durant tot l’acte. Carles Puigdemont ha subratllat la “vocació europea secular” de Girona i ha manifestat que “és un dia per renovar els valors i els compromisos amb la idea d’Europa que significa pau, progrés, democràcia i solidaritat amb el món”. En el mateix sentit s’ha pronunciat el conseller Santi Vila, qui ha ressaltat la “radicalitat europea” de la ciutat i ha felicitat Girona per “liderar aquest discurs tan modern de progrés i compromís europeu”. El president de la Diputació, Joan Giraut, ha refermat també el discurs del compromís “en aquest projecte que ha d’estar regit per valors democràtics”.

Durant la jornada, que ha tingut lloc al Saló de Descans del Teatre Municipal, representants de l’entitat Associació Catalana per a l’Educació, la Formació i la Recerca (ACEFIR) han presentat la seva experiència europea en diferents iniciatives pedagògiques i han presentat les conclusions del seminari europeu Grundtvig 2014 “Quality of delivery of initial literacy for immigrants to Europe: pedagogical approach, methods and materials”, que ha tingut lloc durant tota la setmana a la ciutat.

La interpretació de les peces musicals Trio per a cordes, de Sergei Taneiv, i l’himne d’Europa, l’Oda a l’alegria, de Ludwig van Beethoven, a càrrec del Trio Areté, ha servit per tancar l’acte. El Trio Areté està format per Maria Cuatrecasas, al violí; Oriol Illa, a la viola, i Ànnia Pons, al violoncel. La cap d’organització de la Sessió Internacional Barcelona 2014 del Jove Parlament Europeu, Sandra Castañer, serà l’encarregada de conduir l’acte.

Web del Dia d'Europa
Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 136 resultats.