Header: Relacions externes

Relacions externes

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Commemoració unitària pel Dia d'Europa a Girona de l'any 2015

L'Ajuntament de Girona, la Diputació de Girona i la delegació territorial de la Generalitat de Catalunya han celebrat conjuntament la jornada amb un acte institucional aquest migdia.

L’Ajuntament de Girona, la Diputació de Girona i la delegació territorial de la Generalitat de Catalunya han commemorat un any més de forma conjunta el Dia d’Europa. L’acte institucional, que ha tingut lloc aquest migdia al Saló de Descans del Teatre Municipal, ha estat presidit per l’alcalde de la ciutat, Carles Puigdemont; el president de la Diputació, Joan Giraut, i el delegat del Govern de la Generalitat a Girona, Eudald Casadesús.

“El Dia d’Europa ha de servir per reivindicar les idees fundacionals que fa que la nostra civilització sigui com és, basada en els valors de pau i democràcia”, ha recalcat l’alcalde Carles Puigdemont. En la mateixa línia, Joan Giraut ha subratllat que “avui més que mai celebrem el Dia d’Europa amb la mirada posada en un futur on tots tenim molt a dir”. Les institucions europees han declarat el 2015 Any Europeu del Desenvolupament i Eudald Casadesús s’hi ha referit dient que “des del civisme i la solidaritat que ha d’empènyer la participació tots plegats podem aprofitar l’any europeu per impulsar l’ajuda al desenvolupament”.

A l’acte hi ha intervingut el president del Consell Català del Moviment Europeu, Xavier Ferrer, que s’ha referit a la Declaració del Dia d’Europa 2015 del Consell, i la directora acadèmica del Centre Europe Direct Girona de la Universitat de Girona, Mariona Ilamola. També s’ha aprofitat la jornada institucional per donar a conèixer els guanyadors del concurs d’Instagram “On és Europa?”, en el qual ha col·laborat l’Ajuntament de Girona, i lliurar-los els premis corresponents.

Tal com és habitual, l’acte s’ha tancat amb la interpretació de l’himne europeu, l’Oda a l’alegria, de Ludwig van Beethoven, a càrrec del professor François Ragot i de l’alumne Jaume Ferrer del Conservatori de Música Isaac Albéniz de la Diputació de Girona. El president del Jove Parlament Europeu a Espanya, Albert Reverendo, ha estat l’encarregat de conduir l’acte.

Web del Dia d'Europa
Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 136 resultats.