Header: Relacions externes

Relacions externes

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Commemoració unitària pel Dia d'Europa a Girona de l'any 2018

L'Ajuntament de Girona, la Diputació de Girona i la Generalitat de Catalunya a Girona han celebrat conjuntament l'efemèride aquesta tarda amb un acte institucional.

L’Ajuntament de Girona, la Diputació de Girona i la Generalitat de Catalunya a Girona han celebrat un any més de forma conjunta el Dia d’Europa a la ciutat. A l’acte institucional commemoratiu, que ha tingut lloc aquesta tarda al Saló de Descans del Teatre Municipal, hi han assistit l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas; el president accidental de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, i representants de la Generalitat de Catalunya a Girona.

Durant l’acte, l’alcaldessa Marta Madrenas ha llegit el manifest institucional de la jornada, en el qual s’ha destacat el respecte cap als valors que han forjat Europa “com la llibertat, la igualtat, la dignitat, la democràcia, els drets humans o la justícia”, posant èmfasi en “l’Europa de les persones”. En aquest context, en el manifest s’ha destacat la situació actual del cas català en el marc europeu.

En el marc de la jornada, s’ha donat a conèixer el projecte #Euroteens Ensembles de l’Institut Santiago Sobrequés, guanyador de la Beca Premi d’Europa. El director i la coordinadora del centre educatiu gironí, Joan Cumeras i Anna Sagrera, juntament amb diversos estudiants, han explicat la seva experiència.

L’acte ha comptat també amb la presentació del 2018 com a Any Europeu del Patrimoni Cultural i l’Acció Transfronterera, a càrrec del director de la Casa de la Generalitat a Perpinyà, Josep Puigbert, i una xerrada sobre la candidatura de la rumba catalana com a patrimoni immaterial de la UNESCO, a càrrec del director de l’Escola de Música Moderna de Girona (EMMG), David Coll. Precisament un grup de rumba catalana de l’EMMG ha fet una breu actuació musical abans d’acabar l’acte interpretant l’himne d’Europa: l’Oda a l’alegria, de Ludwig van Beethoven. 

Web del Dia d'Europa
Declaració institucional 2016
Programa d'actes
Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 135 resultats.