Header: Relacions externes

Relacions externes

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L’Institut Carles Rahola guanya la segona edició de la Beca Girona Premi d’Europa amb el projecte “El llegat de Carlemany: joves formadors d’Europa”

L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha lliurat aquest matí al centre educatiu el diploma que certifica el reconeixement obtingut

L’Institut Carles Rahola, amb el projecte “El llegat de Carlemany: joves formadors d’Europa”, ha guanyat la segona edició de la Beca Girona Premi d’Europa que atorga anualment l’Ajuntament de Girona. L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha lliurat aquest matí el diploma que certifica el guardó al director del centre educatiu, Javier Francisco Moreno, en un acte al mateix institut.

Aquest lliurament, en el qual ha participat també la regidora d’Educació de l’Ajuntament de Girona, Eva Palau, està inclòs dins de la programació d’activitats de la 4a Setmana de la Ciutat Educadora que es porta a terme aquests dies.

El projecte guardonat pretén formar el propi alumnat de 4t d’ESO del centre en el coneixement d’Europa i les seves institucions perquè esdevinguin, alhora, formadors competents d’altres joves. Es tracta d’una proposta transversal, multidisciplinària i de treball en equip que vol despertar l’interès per Europa i els seus valors entre els nois i noies de l’institut.

L’alcaldessa Marta Madrenas, durant a seva intervenció, ha felicitat l’alumnat i tot l’equip docent de l’institut per haver guanyat tan justament la Beca Girona Premi d’Europa i ha encoratjat a tots els joves allà presents a “fer-se seus els principis fundacionals europeus i a actuar com a ciutadans crítics i responsables”. Per la seva banda, la regidora d’Educació de l’Ajuntament de Girona, Eva Palau, que és membre del jurat de la beca, ha destacat que el projecte de l’Institut Carles Rahola responia molt clarament als objectius de la beca i ha assenyalat que “el Carles Rahola és un institut que té molt clar que s’ha d’obrir a fora, que creu en Europa”.

La ciutat de Girona va rebre l’any 2016 el Premi d’Europa que concedeix l’Assemblea Parlamentària del Consell d'Europa, distinció que es fa cada any a una ciutat europea per les seves accions en l’àmbit europeu. Girona va ser distingida per ser una ciutat educativa i solidària que dóna suport a projectes per sensibilitzar la població local de les causes de les desigualtats econòmiques i per promoure la tolerància, el diàleg, els valors de la cultura de pau i el respecte dels drets.

Una de les accions que incloïa el guardó era una beca per a un institut de Girona per tal de conèixer les institucions europees. Durant la segona edició de la Setmana de la Ciutat Educadora, ara fa dos anys, es va lliurar la Beca Premi d’Europa al projecte #Euroteens Ensemble, de l’Institut Santiago Sobrequés.

Des del consistori es va decidir donar continuïtat a aquesta iniciativa i es va impulsar la Beca Girona Premi d’Europa, que enguany ha celebrat la segona edició. Es tracta d’una beca dotada amb 10.000 euros que s’adreça als centres d’educació secundària obligatòria de la ciutat i que té com a objectius principals fomentar el coneixement de la realitat europea entre la joventut gironina; promoure el compromís dels joves gironins amb Europa, i treballar els valors de les llibertats democràtiques, la defensa dels drets humans i la cultura de la pau. La primera edició de la beca la va guanyar l’any passat l’Institut Santa Eugènia amb el projecte @Volta_a_Europa.

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 136 resultats.