Header: Relacions externes

Relacions externes

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L'Ajuntament de Girona commemora el Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència envers les Dones

El consistori s’ha adherit a la campanya de sensibilització “Diposita aquí el teu masclisme” de l’Institut Català de les Dones amb l’objectiu de reconèixer i desmuntar el masclisme per llençar-lo directament a la paperera.

L’Ajuntament de Girona commemora avui el Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones amb tot un seguit de propostes. El consistori s’ha adherit a la campanya de sensibilització “Diposita aquí el teu masclisme” que ha llançat l’Institut Català de les Dones. A través d’aquesta acció es convida a la ciutadania i a les entitats a enganxar uns adhesius, que incorporen aquest eslògan, a les papereres de casa o dels centres educatius i compartir la fotografia a les xarxes socials. L’objectiu d’aquesta campanya és convidar a la ciutadania a fer petites accions per visibilitzar i desemmascarar les desigualtats socials, econòmiques, polítiques i jurídiques que pateixen les dones.

Durant aquests dies també s’han programat tota una sèrie d’activitats, organitzades per diferents entitats de la ciutat, per commemorar aquest dia. Entre les propostes, destaca l’exposició “Dones, violències i gènere” del Centre de Recursos per la Pau i la Solidaritat de la Coordinadora d’ONG Solidàries que acull el centre cívic de Sant Narcís fins al 18 de desembre. La resta de programació es pot consultar en el següent enllaç

Com cada any, l’Ajuntament de Girona, la delegació del Govern de la Generalitat de Catalunya a Girona i la Diputació de Girona visibilitzen conjuntament aquest dia assenyalat. Enguany, a causa de la situació sanitària provocada per la pandèmia, s’ha optat per celebrar-ho en format virtual a través d’un vídeo amb el qual les tres institucions mostren el rebuig cap a les violències masclistes i el compromís comú per erradicar-les de la nostra societat, i garantir els drets i llibertats de les dones.

“Amb la pandèmia, arreu però també a Girona, hem detectat com ha augmentat el nivell de violència contra les dones que ja n’havien patit anteriorment. Si ens volem considerar una societat justa i madura hem d’eliminar com sigui els atacs masclistes a les dones. No hem de permetre que tot allò altre que ens està passant, com les conseqüències econòmiques i socials de la crisi sanitària, tapin una realitat de que hi ha dones que ara pateixen amb encara més silenci del que ho han fet sempre. Per això, avui, Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones, cal fer visible el drama humà amb el qual hem d’acabar de manera prioritària. No ens podem permetre ni un cas més”, ha afirmat l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, en el vídeo. 

La coordinadora territorial de l’Institut Català de les Dones, Fina Surina, llegeix un fragment del Manifest del 25N 2020, en el qual destaca l’increment de casos de violències masclistes durant la pandèmia. “Els majors episodis de violències han estat, precisament, quan s’ha produït el desconfinament. El nombre de trucades i atencions s’han vist incrementats en xifres tristament històriques”, recorda, afegint que “les violències masclistes només es poden eliminar des de l’arrel, sigues tu també́ còmplice en la construcció́ d’aquest món millor”. 

En la seva intervenció el delegat del Govern de la Generalitat de Catalunya a Girona, Pere Vila, ha ressaltat que “de violències envers les dones n’hi ha de diferents classes i no podem tancar els ulls, al contrari, hem de ser ara, en plena pandèmia, més exigents que mai, és per això que demanem la implicació individual de tothom, perquè és així com aconseguirem que aquesta xacra deixi de formar part de la nostra vida”.

Per últim, el president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, ha destacat que “en aquesta època de confinament la violència envers les dones ha crescut. Avui hem de reivindicar, que no pot ser de cap manera que hi hagi violència envers ningú, envers les dones en especial i desigualtat. I això ho hem de corregir entre tots”.

Avui a les 12 h del migdia, i seguint totes les mesures de prevenció necessàries, representants de les tres institucions faran un minut de silenci davant la seu de la Generalitat a Girona en record de totes les dones assassinades per violència masclista.

Web del 25N
Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 141 resultats.