Header: Mobilitat i Via Pública

Mobilitat i Via Pública

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Balanç del procés de desconfinament pel COVID-19 i els canvis que es produiran amb la possible entrada de Girona a la fase 3 el pròxim dilluns

Està previst que dilluns els centres cívics recuperin els serveis i activitats de proximitat i reobrin les piscines municipals. Dilluns també obriran les biblioteques municipals al públic i el bus urbà es podrà tornar a pagar en efectiu i comprar el bitllet senzill, així com carregar les targetes de Bus 18 i Bus 25.

L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, en roda de premsa aquest matí ha fet balanç del procés de desconfinament pel COVID-19 i els canvis que es produiran amb la possible entrada de Girona a la fase 3 el pròxim dilluns. Amb aquest nou període, està previst que els centres cívics recuperin els serveis i activitats de proximitat. “Aquesta reobertura dels centres cívics serà molt important per recuperar la vida veïnal i de barri, i perquè la tornada a l’activitat es noti a tota la ciutat, i també perquè les entitats puguin tornar a reunir-se i preveure activitats. Entenem que aquest serà un altre punt d’inflexió important en aquesta tornada”, ha afirmat l’alcaldessa.

Els darrers dies, aquests espais han anat reobrint per atendre casos de serveis socials, i ara en fase 3 ja es farà un pas més. Per una banda, es permetran actes en espais tancats amb un terç d’aforament i un màxim de 50 persones. Els centres cívics obriran cada matí i progressivament a la tarda en funció del centre i la demanda, tret de Pedret. Obriran si hi ha activitats previstes i les entitats podran tornar a demanar realitzar les seves activitats als locals socials, fent-se responsables de l’aforament i la seguretat. En canvi, es mantindran tancats els espais i casals de trobada per a la gent gran, atès que és el col·lectiu amb més risc. A més, s’estan reprogramant les activitats ajornades pel confinament que són viables en les noves condicions i, de cara al juliol, es recuperarà la programació d’estiu amb les activitats pròpies, les de les entitats i les de petit format com Espectacles A Prop i Projectes Arts i Barris.

Un altre canvi important serà la reobertura de les piscines municipals exteriors el pròxim dilluns. Per accedir-hi s’haurà de demanar cita prèvia i no es podran utilitzar els vestidors, tal com dicta la normativa. La piscina de la Devesa obrirà el dia 26 de juny. 

Dilluns també obriran les biblioteques municipals al públic per tal que la gent pugui anar a llegir o estudiar. D’aquesta forma, els estudiants que han de fer la selectivitat podran disposar d’aquests espais per preparar-se per la prova. El préstec de llibres continuarà fent-se per reserva i cita prèvia.  

Pel que fa al transport públic, l’ús ha augmentat en els darrers dies fins a situar-se al 20% dels usuaris habituals. Per aquest motiu, a partir de dilluns, l’entrada als autobusos es farà per les portes davanteres, es millorarà les freqüències de les línies L7 i L11 que passaran cada 30 minuts, es podrà tornar a pagar en efectiu i comprar el bitllet senzill, així com carregar les targetes de Bus 18 i Bus 25. Això serà de manera temporal, perquè a partir de l’1 de juliol tots aquests pagaments i recàrregues es faran exclusivament a través de targeta o mòbil. Aquesta mesura, que és una tendència arreu, serveix per millorar la seguretat sanitària dels conductors, i també guanyar temps en els trajectes. 

L’alcaldessa també ha explicat que s’han acceptat 162 sol·licituds d’ampliació de terrasses de les 171 presentades. Malauradament, en nou casos no s’ha trobat cap fórmula possible per ampliar l’espai de les taules i cadires respectant el pas dels vianants. També ha afirmat que s’han posat 10 denúncies a establiments per dur a terme activitats que no estaven permeses o per allargar l’horari de tancament. 

Finalment, Madrenas ha reclamat més finançament per poder ajudar als ciutadans i ciutadanes. “Demanem de nou a l’Estat espanyol que permeti ja a tot el món local utilitzar el superàvit per cobrir totes les necessitats que estan apareixent; que reverteixi l’anunci de reduir un 55% el finançament que rebien els ens locals per polítiques actives d’ocupació, i, finalment, que els ajuntaments puguin  endeutar-se per ajudar a la ciutadania. Han passat tres mesos i encara no tenim cap notícia de si podem utilitzar aquests 3,2 milions d’euros en favor de la ciutadania”, ha afirmat l’alcaldessa de Girona.   

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 198 resultats.