Header: Mobilitat i Via Pública

Mobilitat i Via Pública

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Notícies

El nom de l’arquitecte Rafael Masó i Valentí s’incorpora a la denominació del parc Central de Girona

Aquesta tarda s’han descobert les plaques del nou nom de l’esplanada, que es va acordar en el marc de la Comissió del Nomenclàtor de l’Ajuntament. El consistori també bateja com a jardins d’Esperança Bru i Oller un espai verd de Domeny en record de l’activista cultural gironina.

L’Ajuntament de Girona reordena un tram el carrer de Joan Maragall per pacificar el trànsit de vehicles

L’actuació consisteix en ampliar la vorera i incrementar les places de càrrega i descàrrega a la via. També ha augmentat l’espai per a vianants al carrer de Segòvia i al passatge de Manel Bonmatí i Romaguera. Al llarg del darrer any, el consistori ha fet una vintena d’intervencions destinades a guanyar espai per a les persones i a afavorir els desplaçaments en mitjans sostenibles

L’Ajuntament de Girona renova els jocs infantils de la plaça de Santa Eugènia

Aquest matí s’han retirat els elements que hi havia fins ara i que es trobaven en mal estat de conservació. El nou conjunt mantindrà la temàtica marítima i serà accessible per a infants amb discapacitat.

Girona estrena una nova estació de Girocleta al barri de Pedret

La posada en marxa d’aquesta parada coincideix amb la incorporació de 50 noves bicicletes al servei, a les quals se n’afegiran 250 més que arribaran en els propers mesos. A més, el consistori ha signat un conveni de col·laboració amb l’Ajuntament de Reus per intercanviar coneixements en matèria de mobilitat sostenible

L’Ajuntament de Girona compra dos nous minibusos per a les línies de bus urbà L7 i L11

Els vehicles substituiran dos busos antics i seran accessibles per a persones amb mobilitat reduïda.

L’Ajuntament de Girona instal·la semàfors acústics per a les persones invidents en sis punts més de la ciutat 

La ubicació dels aparells s’ha consensuat amb l’agència de l’ONCE a Girona i persones afiliades a l’organització. A més, el consistori avança a bon ritme en les actuacions de millora de l’accessibilitat a la via pública.

L’Ajuntament de Girona aprova l’adquisició de tres autobusos i actuacions en centres educatius per 215.000 euros

Part de les propostes provenen del pla d’inversions elaborat pel govern

L’Ajuntament de Girona inicia les obres d’asfaltatge de sis punts de la ciutat

Els treballs es duran a terme principalment aquest cap de setmana per afectar el mínim al trànsit

Finalitzen les obres de reforma de la plaça dels Germans Sàbat 

L’actuació ha permès convertir aquest punt cèntric del barri en una zona més espaiada pensada per a vianants i amb una parada d’autobús. L’espai s’ha reobert avui al trànsit i la línia L5 del bus urbà ha recuperat el seu recorregut habitual.

L’Ajuntament de Girona centralitza la tramitació de les targetes de bus urbà a l’oficina de TMG de l’estació d’autobusos

La mesura s’aplicarà a partir de l’1 de febrer i afectarà les targetes Bus 18, Bus 25, Bus 65, Bus 70 i Bus Social

El pla pilot de la Xarxa de coordinadors/es de mobilitat escolar de la ciutat avança favorablement en un format online

Les dues primeres fases del pla s’han desenvolupat d’acord amb la previsió, i la intenció del consistori és que la tercera acabi abans del mes de juliol. La iniciativa, liderada per l’Ajuntament de Girona, té per objectiu fomentar una mobilitat autònoma, segura, sostenible i saludable al voltant dels centres educatius

L’Ajuntament de Girona posa en marxa un dispositiu preventiu pel possible risc de nevades a la ciutat

L’objectiu de les actuacions és garantir la mobilitat davant l’avís de situació meteorològica de perill per nevada a tot Catalunya.

L’Ajuntament de Girona aprova el projecte d’instal·lació d’un skatepark al parc Mas Masó

L’objectiu és reactivar i donar vida a aquest espai d’esbarjo situat al barri de Can Gibert del Pla i alhora oferir un espai on els patinadors i skaters puguin practicar la seva disciplina.

L’Ajuntament de Girona adquireix dos nous autobusos pel transport públic

Substituiran dos vehicles antics i més contaminants i permetran augmentar la capacitat de les línies L1 i L2 durant les hores puntes. Amb aquesta compra, el 100% de la flota de busos serà accessible per a les persones amb mobilitat reduïda

L’Ajuntament de Girona redactarà el Pla de mobilitat de l’àrea urbana que inclou 11 municipis

El ple ha aprovat avui el conveni de col·laboració entre els diferents ajuntaments i ens per a la redacció, finançament i contractació del nou document. El punt ha comptat amb els vots a favor de Junts per Catalunya, Esquerra i Ciutadans; l’abstenció del grup municipal del PSC, i el vot en contra de Guanyem Girona.

Finalitzen les obres de la nova plaça del carrer del Riu Freser

Les actuacions han consistit en convertit aquest espai en una zona d’esbarjo pels veïns i veïnes del barri de Pla de Palau – Sant Pau.

L’Ajuntament de Girona unifica l’estètica dels nous elements de les terrasses de bars i restaurants 

Es tracta de les mampares, les tarimes, les jardineres i les estufes que la pandèmia ha obligat a col·locar per tal de garantir la distància i evitar la propagació de la COVID-19. Aquests criteris els hauran de complir aquells establiments que a partir d’ara sol·licitin la llicència per tenir terrassa o aquells que vulguin adquirir aquests nous elements; en cap cas s’aplicaran en caràcter retroactiu.

El carrer del Migdia s’ha reobert al trànsit després dels treballs de millora de la xarxa de sanejament

Les línies d’autobús L1 i L11 recuperaran dijous el seu recorregut habitual

Entra en vigor l’ordenança de mobilitat que regula la circulació dels patinets a la ciutat de Girona

Durant aquest primer mes es durà a terme una campanya informativa sobre la nova normativa.

La Policia Municipal de Girona realitzarà uns 90 controls de circulació aquest cap de setmana

El cos ha desplegat un dispositiu específic en els accessos de la ciutat arran del confinament municipal dels caps de setmana decretat per la Generalitat de Catalunya. Els agents han detingut aquesta matinada dos joves per un robatori amb intimidació.