Header: Mobilitat i Via Pública

Mobilitat i Via Pública

Ruta de navegació

Publicador de continguts

La Policia Municipal de Girona ha posat 6 vegades més multes per infraccions amb patinet elèctric aquest 2023 respecte al 2022

El 69% de les sancions són per circular per llocs no habilitats com la vorera. Amb aquesta campanya el consistori vol prioritzar la persona vianant i garantir la bona convivència entre els diversos mitjans de transport.

La Policia Municipal de Girona ha posat 6 vegades més multes per infraccions amb patinet elèctric aquest 2023 respecte al 2022. En total, de l’1 de juliol al 15 de desembre de l’any passat, es van posar 964 denúncies, mentre que el 2022 se’n van registrar 151 en el mateix període. Cal destacar que la major part de les sancions eren per circular per la vorera. 

La voluntat del consistori és la “d'ordenar la mobilitat”. La regidora de Convivència i Seguretat de l’Ajuntament de Girona, Sílvia Aliu Gifre, ha destacat que la “la prioritat en la mobilitat a la ciutat de Girona són sempre les persones vianants”. “Posem l'accent en la necessitat de retirar els patinets de les voreres perquè és on generen situacions de perillositat cap a les persones que van a peu. Els patinets elèctrics poden ser aliats per una mobilitat sostenible, però hem de poder garantir que circulin pels llocs habilitats”, ha afegit.

Des que el 2020 es va implementar l’ordenança de circulació dels vehicles de mobilitat personal (VMP), on s’inclouen els patinets elèctrics, la Policia Municipal de Girona ha desenvolupat campanyes informatives, primer, i sancionadores, després, per tal de garantir la seguretat de totes les persones que circulen per la via pública. Al llarg del 2023, es van realitzar 525 controls amb aquesta finalitat. En aquests dispositius es van controlar un total de 2.020 patinets elèctrics i es van posar 964 denúncies. 

D’aquestes, el 69% eren per circular per llocs no habilitats com, majoritàriament, la vorera. És a dir, es van posar un total de 666 sancions per aquest fet. El 2022 aquesta xifra també era la més alta suposant el 73,5% del total de denúncies d’aquell any. 

Altres de les infraccions més comunes són no respectar els senyals de trànsit o no fer un bon ús dels patinets elèctrics. En concret, el 2023 es van posar 156 sancions per circular dues persones sobre el patinet elèctric, 50 per no respectar el semàfor, 44 per fer ús del mòbil o dels auriculars, 35 per anar en direcció prohibida i 13 per altres motius.  

Aquest 2024, i amb l’objectiu de reduir el nombre d’infraccions, el cos policial continuarà realitzant campanyes puntuals i periòdiques. Alhora, els i les agents que patrullen per la ciutat prioritzaran, entre altres aspectes, la denúncia dels VMP que incompleixin la normativa actual.

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 198 resultats.