Header: Mobilitat i Via Pública

Mobilitat i Via Pública

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Els alcaldes i alcaldesses de l’àrea urbana de Girona envien una carta a la ministra de Transport reclamant que es garanteixi la qualitat del servei de Rodalies

És la primera acció conjunta dels 12 representants gironins, que van fer la primera reunió de treball la setmana passada.

Imatge de la carta

Els alcaldes i alcaldesses de Girona, Salt, Celrà, Sarrià de Ter, Bescanó, Sant Gregori, Quart, Sant Julià de Ramis, Vilablareix, Fornells de la Selva, Riudellots de la Selva i Aiguaviva han fet arribar una missiva a Raquel Sánchez, ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana del Govern espanyol. Al text, els representants municipals llisten un seguit de greuges ferroviaris que repercuteixen negativament en la ciutadania dels seus pobles i ciutats i reivindiquen al Govern estatal que garanteixi la qualitat del servei de la R11, la línia que connecta Portbou i Barcelona i que té parades en diversos dels municipis esmentats.

La carta descriu la “situació de precarietat del servei”, que comporta una “qualitat del viatge paupèrrima”. D’entre els greuges que els batlles i batllesses gironins fan arribar a la representant estatal s’hi compten els retards habituals o la manca de trens, especialment els caps de setmana, que comporta que sovint els passatgers hagin de fer el trajecte drets.

Els representants gironins reconeixen la decisió “encertada” d’afavorir el transport públic amb la reducció de preus però reclamen que vagi acompanyada dels recursos necessaris. Finalment, reclamen que si la ministra manté una agenda de trobades a Catalunya, aprofiti per donar-los audiència per poder tractar la problemàtica.

La missiva és la primera acció conjunta dels representant municipals de l’àrea urbana de Girona després que la setmana passada es trobessin per primera vegada per treballar de manera coordinada a l’Ajuntament de Girona. 

Carta en PDF
Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 198 resultats.