Header: Mobilitat i Via Pública

Mobilitat i Via Pública

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Entra en funcionament la gratuïtat del transport públic integrat dins la zona tarifària de Girona per als menors de 17 anys residents a la ciutat

La nova targeta T-16 substitueix l’actual T12 i beneficia un total de 5.001 joves més que fins ara

Totes les persones menors de 17 anys i residents a Girona poden viatjar de manera gratuïta i il·limitada als serveis de transport públic integrats dins la zona tarifària del municipi des d’aquesta mateixa setmana. Dilluns va entrar en funcionament el títol T-16 de l’Autoritat Territorial de la Mobilitat (ATM) de Girona, que permet als infants i jovent d’entre 4 i 16 anys, ambdós inclosos, utilitzar gratuïtament i il·limitadament els serveis de transport públic integrats dins la zona tarifària del municipi on tingui la residència la persona titular de la targeta.

Celebrem les mesures que afavoreixen l'accés al transport públic, en aquest cas beneficiant directament 5000 joves que ara podran pujar al bus de manera gratuïta. D'aquesta manera també avancem en la conscienciació i el foment de bons hàbits entre un perfil d'usuari que volem que s'acostumi a fer servir el bus”, ha destacat la regidora de Mobilitat i Via Pública de l’Ajuntament de Girona, Marta Sureda.

La nova targeta T-16 substitueix l’actual T12, que només estava disponible per als menors de 12 anys. D’aquesta manera, les persones d’entre 13 i 16 anys, que fins ara no podien gaudir d’aquest benefici, poden sol·licitar la T-16 i seguir viatjant de forma gratuïta. En total, el canvi afavoreix 5.001 joves més. Fins ara, podien utilitzar la T12 un total de 9.491 infants a la ciutat.

La T-16 ja es pot sol·licitar al web de l’ATM i és rigorosament personal i intransferible. Aquelles persones que hagin de fer el canvi de targeta podran tramitar la substitució quan hagin complert els 13 anys. 

El tràmit també es pot fer presencialment a la taquilla del Centre d'Atenció al Client (CAC) de l'ATM de Girona, situat a l'estació d'autobusos; a l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC) de l’Edifici de la Generalitat de Catalunya a Girona, ubicada a la plaça de Pompeu Fabra o a través de qualsevol ajuntament adherit al Consorci de l’ATM. 

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 198 resultats.